nello construct

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa: „Recomandăm populaţiei să nu traverseze cursurile de apă sau lacurile de acumulare pe poduri de gheaţă!”

pod gheata 1

Temperaturile geroase din Cluj au format poduri de gheață pe mai multe râuri din județ. Acum însă odată cu încălzirea vremii acestea se topesc și sunt un real pericol pentru cei care se încumetă să le traverseze.

Prognoza meteorologică prevede încălzirea vremii în zilele următoare, aceasta devenind mai caldă decât normalul termic al perioadei. Totodată, sunt prognozate izolat precipitații predominant lichide.

În aceste condiții de încălzire a vremii, formațiunile de gheață se vor diminua și este posibil să genereze creșteri de niveluri pe anumite sectoare ale cursurilor de apă.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa monitorizează evoluția acestor fenomene de iarnă, debitele și nivelurile cursurilor de apă, precum și volumele de apă din principalele acumulări, fiind asigurat fluxul informațional între instituțiile responsabile.

„Recomandăm populaţiei să nu traverseze cursurile de apă sau lacurile de acumulare pe poduri de gheaţă. De asemenea, atenționăm cetățenii asupra riscurilor la care se expun practicând pescuitul la copcă și sporturile pe apa îngheţată” transmit specialiștii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: