m install
nello construct

Sorin Săveanu: Am propus să ne unim împotriva lui Cristian Matei! Nu s-a vrut!

floris

Vicereședinte al ALDE Turda, fostul viceprimar Sorin Săveanu, a dezvăluit faptul că a inițiat o mișcare politică care să ducă la unificarea forțelor pentru a fi dat jos primarul Cristian Matei, candidatul anunțat de PNL, însă până la urmă nu s-a concretizat acest proiect, dând de înțeles că actualul primar are ”oameni de decizie în toate partidele”, acesta fiind motivul pentru care în cele din urmă unificarea ”opoziției” nu s-a concretizat.

Într-o postare pe blogul său, Sorin Săveanu spune că ideea i-a venit după o discuție cu un membru PNL, despre care precizează că este în structurile de conducere dar nu ”foarte în față”, care i-ar fi spus că “Matei va câștiga pentru PNL primăria pentru că vor fi candidați de la fiecare partid, etc, etc” și că e sigură această strategie pentru că “…așa ne-a garantat Matei că rezolvă, deoarece are oameni de decizie în toate partidele”.

”Ce era de facut? Am trimis o scrisorica fiecarui partid din Turda, explicandu-le concluziile mele. Pornind de la ideea cum ca alegerile in doua tururi ar fi condus, cu siguranta, la schimbarea administratiei locale (concluzia analizei mele), solutia era sa facem un tur preliminar, in cerc restrans, intre noi (nu sariti… daca se accepta ideea, gaseam prin consens si modul de continuare…trebuia doar sa gandim numai si numai cu capul, fara orgolii si resentimente!), iar cel mai bun dintre candidati sa fie declarat si bineinteles sustinut ca si candidat comun si…gata! Detaliile concrete urmau a fi stabilite in comun si parafate intr-un gentlemen’s agreement.”, a spus Săveanu.

El a dat amănunte despre formațiunile care au acceptat întâlnirea.

”Pe scurt, asta a fost. Documentul a fost primit de urmatoarele formatiuni politice din Turda (in ordine alfabetica): ALDE, PLUS, PMP, PNTCD, POL, PRM, Pro Romania, PSD, UDMR, USR.

Pare simplu dar nu e. Veti vedea de ce.

Cu o singura exceptie, toata lumea a raspuns intr-un fel sau altul. Fara a nominaliza, ca n-ar fi fair, am avut raspunsuri incepand cu “nu vin pentru ca trebe sa candidez io, ca sa ies consilier” (macar omul a fost “barbat”), continuand cu “asta e singura solutie dar pe mine nu ma intereseaza” (de apreciat corectitudinea) si in final de genul “am primit, analizam si va vom contacta” (inca sunt in analiza!).

Am avut totusi surpriza placuta a unei prime intalniri intre reprezentanti de varf ai ALDE, PMP, POL si USR. Parea a fi promitator, principii acceptate, nominalizarea unui candidat comun urmand a se face prin consens dupa o analiza atenta in baza unei metodologii stabilite tot prin consens. Waw…”, a dezvăluit Sorin Săveanu.

Până la urmă, nici cele 4 partide menționate nu au mai ajuns la un acord, cei de la USR insistând că Andrei Suciu, fostul funcționar public al Primăriei Turda care a protejat jaful de la Zoo Turda (a ascuns informații de natură penală), să fie candidatul.

”N-a fost sa fie, ca urmare “ramane cum am stabilit”, vor fi vreo 10 candidati, majoritatea “iepuri” ai actualului primar care va castiga en fanfare. Bravo Cristi, te felicit de pe acum. In subsidiar, raman cu un gust amar amintindu-mi ca acu multi ani, cand incepeam scurta colaborare cu Stefanie, acesta imi spusese cu talc “ai grija cum te aliniezi, ca un oras ca Turda este condus 15-20 de ani de un grup de 4-5 persoane…” Bravo Dudule, dreptate ai avut…trecura deja 16 ani…”, a mai spus Săveanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: