nello construct

Sondaj pentru Parlamentul European. Cu ce partide ar vota românii, mâine?!

Avandarge a dat recent publicității un sondaj de opinie care vizează și intenția de vot pentru alegerile europarlamentare, care sunt programate la începutul lunii iunie 2024.

Conform sondajului, din cei 71% dintre respondenți, care au indicat un partid politic, 31% ar vota cu PSD, 21% cu PNL, 19% cu AUR, 13% cu USR și 5% cu UDMR. Surpriza o reprezintă partidul lui Șoșoacă, care este cotat la 5% (SOS România).

Alte partide menționate: PMP – 3%, Pro România – 1%, FD – 1%. Pentru ”alte partide” ar mai vota 1%.

Sondajul are și alte întrebări interesante. Cum ar fi aceea privind o reformă administrativă a României, care să vizeze și desființarea unor localități (comasarea administrațiilor locale). La întrebarea ”Dumneavoastră personal ați fi de acord ca din 2025 România să realizeze o reforma administrativ- teritorială chiar
dacă acest lucru ar duce la dispariția unor localități din Județul dumneavoastră?”, majoritatea au răspuns afirmativ (57%), în timp ce 33% s-ar opune unei astfel de idei.

De asemenea, 55% dintre respondenți consideră că nu trebuie menținute facilitățile fiscale pentru sectorul construcții, iar 57% spun că nu trebuie menținute pentru sectorul de IT. Asta în contextul în care aceste sectoare beneficiază în prezent de anumite facilități fiscale (scutire de taxe).

Sondajul integral îl puteți consulta mai jos:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: