m install
nello construct

Sonaca și-a inaugurat fabrica de componente pentru avioane, de lângă Turda (VIDEO)

floris

Noua fabrică de componente pentru avioane de lângă Turda, deținută de belgienii de la Sonaca, a fost inaugurată vineri, în prezența ministrului Mediului pentru Afaceri, Alexandru Petrescu, dar și a altor oficiali prezenți în hala de producție.

„Inaugurăm fabrica Sonaca din comuna Moldoveneşti, pe un teren cumpărat de noi de 10.000 metri pătraţi, unde vom produce componente pentru avioanele Airbus A320, dar şi pentru un producător de avioane din Brazilia. Producem piese pentru bordul de atac al aripii, partea frontală a aripii, din aluminiu, care schimbă portanţa în momentul aterizării sau decolării. De asemenea, şi componente din fibră de carbon pentru constructorul brazilian. Investiţia este de 11,8 milioane de euro, din care aproape jumătate, 5,4 milioane de euro, este ajutor de stat. Avem acum circa 30 de angajaţi şi vrem ca, până la sfârşitul anului, să ajungem la o sută de persoane, după care să creştem numărul acestora pe termen mediu la circa 250. Construcţia fabricii a durat 18 luni şi avem planuri de extindere în zonă în perioada următoare şi am cumpărat alte două terenuri lângă actuala fabrică”, a spus Directorul general al Sonaca Aerospace Transilvania, Laurent Maroy.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat s-a arătat încântat de această investiție și și-a manifestat optimismul că acesta poate fi doar începutul dezvoltării unor investiții în industria aeronautică.

„O astfel de investiţie se întâmplă când ai sprijin de la Guvern, dar și când ai sprijinul unui primar cum este cel din Moldoveneşti. Toate semnele spun că industria aerospaţială din România are loc să crească. De fiecare dată când se taie o panglică înseamnă promisiuni îndeplinite şi locuri de muncă noi. Sonaca demonstrează că a venit în România pentru că avem educaţie de calitate în Cluj, pentru că oferim investitorilor stabilitate şi predictibilitate, pentru că suntem în proximitatea pieţei Europene şi demonstrează astfel că nu au venit pentru forţa de muncă ieftină. Sper că este doar o primă panglică din mai multe pe care le vom tăia”, a spus ministrul Alexandru Petrescu.

Sonaca Aerospace Transilvania SRL este subsidiara locală a grupului belgian Sonaca SA. Obiectul principal de activitate al grupului belgian este dezvoltarea, producţia, asamblarea şi testarea de structuri şi sisteme destinate industriei aerospaţiale, destinate uzului civil şi/sau militar. Printre acestea, se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: