Șoc și groază la USR Turda: Le-a eșuat planul cu plângerea penală împotriva Simonei Baciu!

13268087_876180435841220_2674555167438593953_o

Planul cu plângerea penală depusă de fostul lider al USR Cluj, Cătălin Sălăgean, la DNA Cluj, la insistențele celor din organizația USR Turda, împotriva Simonei Baciu, fostul director al societății Salina Turda SA, a eșuat lamentabil!

DNA nu a constatat nicio faptă penală, deși useriștii au împroșcat-o cu noroi pe Simona Baciu, într-o încercare disperată, la vremea respectivă, de a deține controlul asupra alianței USR-PLUS și a modului de stabilire a candidaturilor pentru Primăria Turda și pentru Consiliul Local.

În 25 iulie 2019, în momentul în care începea să se vorbească de o candidatură comună USR PLUS la alegerile locale din anul 2020, cei de la USR Turda au ticluit un plan diabolic, care avea ca scop scoaterea Simonei Baciu din ”joc”.

Planul era simplu: useriștii turdeni l-au pus pe Horea Hudrea să scrie o serie de articole calomnioase la adresa Simonei Baciu, apoi bazându-se pe ceea ce ”s-a publicat în presa locală”, useriștii au făcut o plângere penală la DNA Cluj și au început linșajul împotriva Simonei Baciu.

Exemple de articole cu care a fost ”bombardată” opinia publică:

Citește și:

USR Cluj denunță la DNA faptele de corupție de la Salina Turda

Postări ale lui Andrei Suciu, care ulterior a devenit candidatul USR PLUS la Primărie:

Comunicatul USR Cluj, dat publicității în 25 iulie 2019:

”În decursul zilei de azi, 25 iulie 2019, Cătălin Sălăgean, președinte USR Cluj a depus, în numele filialei, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, un denunț cu privire la faptele de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și înșelăciune împotriva a trei persoane: Baciu Maria Simona, fosta directoare a Salinei Turda, Moldovan Adrian Petru, consilier local ALDE Turda și Popa Ioana Andreea, concubina consilierului local ALDE Turda.

Faptele celor trei, semnalate de presa locală din Turda, au adus un grav prejudiciu Salinei Turda, un important obiectiv turistic de interes național și internațional. Prejudiciul material este cauzat de modul defectuos în care au fost comercializate, cu implicarea persoanelor denunțate, produsele cosmetice vândute în cadrul magazinului de suveniruri din incinta Salinei Turda.

Denunțul este însoțit de o serie de documente privind înființarea a 3 societăți comerciale prin intermediul cărora produsele au fost importate, reambalate și apoi vândute Salinei Turda pentru a fi comercializate în magazinul de suveniruri din incinta obiectivului turistic, înregistrarea mărcilor de cosmetice utilizate cât și registrul achizițiilor publice directe realizate de Salina Turda.

Modul în care societățile comerciale implicate au fost înființate, legăturile lor de afaceri, proveniența neclară a produselor cosmetice comercializate, nerespectarea normelor privind importul, producerea, ambalarea și comercializarea produselor cosmetice ridică semne de întrebare serioase cu privire la legalitatea faptelor și respectarea reglementărilor în vigoare cu privire la calitatea produselor cosmetice.

USR Cluj consideră că este o datorie civică și un act de responsabilitate să aducă în atenția instituțiilor abilitate faptele care prezintă semne clare de încălcare a legii. Este obligația legală a acestor instituții să cerceteze și să îi tragă la răspundere pe cei care încalcă legea și aduc prejudicii statului român. Tăcerea și toleranța față de încălcarea legii sunt parte din lungul drum care a dus corupția din România la cote extreme, afectând negativ calitatea vieții tuturor românilor, aducând grave prejudicii statului român și erodând încrederea cetățeanului în instituțiile statului.

Vrem să aducem mai multă transparență și legalitate în administrațiile locale și în companiile publice din județ, și vom sesiza organelor abilitate toate faptele ilegale pe care le întâlnim”, se preciza la vremea respectivă într-un comunicat al USR Cluj, dat publicității.

DNA Cluj a respins toate capetele de acuzație!

Indirect, useriștii au lovit și în Salina Turda, la vremea respectivă, creând un prejudiciu de imagine evident.

Planul USR Turda, însă, a eșuat lamentabil, după ce DNA Cluj a făcut verificările necesare și a închis dosarul nr. 61/P/2019 (care viza acuzațiile useriștilor) în luna iulie a acestul an. Practic, s-a clasat dosarul pe toate acuzațiile aduse: săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, săvârșirea infracțiunii de delapidare și săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În ordonanța de clasare dată în acest dosar sunt menționate, pe larg și distinct, toate neadevărurile care au fost susținute de useriști, în încercarea lor disperată de a o scoate din jocul politic al alegerilor locale din anul 2020 pe Simona Baciu. Lucru care le-a reușit la vremea respectivă, prin întreținerea unei campanii de linșaj mediatic împotriva Simonei Baciu. Însă, așa cum s-a demonstrat de multe ori, timpul lucrează întotdeauna în defavoarea mincinoșilor și a caracterelor abjecte.

Citește și:

Lui Andrei Suciu îi tremură chiloții: Simona Baciu s-a înscris în PLUS!

Ba mai mult: comportamentul abject avut față de colegii din alianță (la vremea respectivă, ulterior colegi din același partid, în urma fuziunii) i-a determinat pe turdeni să nu-i mai acorde lui Andrei Suciu încrederea pe care a avut-o la alegerile locale din 2016, mai ales că între timp au apărut și dovezi clare privind implicarea sa în protejarea jafului de la Zoo Turda. Așa că Alianța USR PLUS a eșuat lamentabil la alegerile locale din 2020.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top