nello construct

Șoc la ședința Consiliului Local de azi! Consilieri de la PSD, PMP și USR au votat împotriva majorării numărului de stații pentru transportul județean Turda-Cluj!

Subiectul privind ”stațiile” pentru transportul județean de persoane, care se desfășoară și pe raza municipiului Turda (ca stație de tranzit sau ca stație inițială/finală), au generat unele discuții în spațiul public. Însă, din păcate, majoritatea erau fără a avea la bază realitatea, legislația și demersurile care se pot face pentru reglementarea situațiilor, astfel încât să existe o corelare cu ceea ce se poate și cu interesul cetățeanului.

La momentul dinaintea ședinței Consiliului Local Turda de azi, oficial și legal, pentru traseul Turda-Cluj cei de la Fany dețineau o singură stație: cea de la autogara Sens Vest din apropierea sensului giratoriu. Atât! Am arătat asta cât se poate de clar într-un articol publicat de TurdaNews aseară.

Tot ieri, cei de la USR Turda au anunțat că vor apăra interesele navetiștilor la Cluj. Ceea ce, în principiu, este OK. Ce nu este OK este faptul că, din lipsă de documentare, au spus că se ”reduce” numărul de stații, în condițiile în care Fany nu avea decât una singură, iar prin proiect se propunea suplimentarea cu încă două!

Iar azi, pentru ca această confuzie să atingă cotele absurdului, la vot, doi consilieri de la USR Turda s-au abținut de la votarea suplimentării numărului de stații (Gabriela Blăniță și Andrei Suciu), ceea ce echivalează cu un vot ”împotrivă” (fără să propună alte soluții concrete), votând ”pentru” doar colegul lor, Adrian Teban (probabil, a fost singurul care a fost mai atent la ceea ce se discuta, de fapt).

La fel, consilierii PSD Pop Cristian, Vancea Monica și Aruncutean Bogdan, au votat și ei ”împotrivă”. În grupul celor care nu au vrut suplimentarea stațiilor a intrat și consilierul local Adrian Nap, de la PMP Turda. În schimb, colegul lui de partid, Kolozsi Atilla, a votat ”pentru”, considerând că suplimentarea stațiilor este un plus benefic pentru navetiști.

În ciuda opoziției unor consilieri locali de la PSD, USR și PMP, proiectul a fost adoptat cu 14 voturi ”pentru” (10 consilieri PNL, 2 consilieri UDMR, 1 consilier USR și 1 consilier PMP). Așa că pe lângă stația de la autogară, cei care desfășoară transport județean de persoane mai pot utiliza încă 2 stații, în viitorul imediat, una în Turda Nouă și alta în zona Poiana, ambele fiind cu legătură la transportul local de persoane, cu autobuzele TUP Turda.

Aceeași situație este și la Cluj-Napoca, unde aceeași societate Fany (pentru că ne referim acum la concret, respectiv la traseul Turda-Cluj, însă în discuția asta intră și alte trasee județene, pentru că sunt 10 firme care desfășoară acest tip de transport și care interferează cu Turda) are doar 4 stații în total, deși Clujul este mai mare de cel puțin 5 ori, comparativ cu Turda (care i-a oferit 3 stații), iar niciuna dintre acestea nu este în vreo stație de transport public de persoane!

Primarul Cristian Matei a explicat că această situație trebuie reglementată, în condițiile în care transportatorii județeni utilizau abuziv anumite locații/stații, iar acest lucru a generat situații de blocaje în trafic, existând reclamații în acest sens. De asemenea, a explicat că aceste două locații au fost identificate până acum, iar în baza solicitărilor societăților de transport de pe rutele județene, se pot căuta și alte variante, ținând cont de faptul că nu pot fi în stațiile TUP Turda (care are concesionate aceste stații și deține exclusivitate, conform legii) sau acolo unde traseul rutier nu permite (piste de biciclete sau alveole inexistente).

Din aceste motive, i-a rugat pe consilieri să aprobe aceste stații, în această fază, urmând ca ulterior, pe baza solicitărilor firmelor, să se caute și alte soluții. Iar cei de la PSD (3 din 3), USR (2 din 3) și PMP (1 din 2) au refuzat să voteze stațiile. Și nici nu au propus alte soluții.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

25 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: