Slow Food Turda vine cu proiecte ambiţioase în 2011 (video)

foto_042011_marta-pozsony

Programul „Viaţa în grădina verde”, întâlnirea tinerilor europeni în cadrul programului YES FOOD şi un festival de gătit pentru copii sunt doar câteva din obiectivele pentru acest an a asociaţiei Slow Food Turda.

„Continuarea proiectului „Viaţa în grădina verde”, în forma mult îmbogăţită, mergem de la grădiniţă până la liceu, şi vom derula proiectul şi la Şcoala Andrei Şaguna şi Colegiul Naţional Mihai Viteazul. Este un proiect educativ, lansat în 2009 la Grădiniţa Dr. Ioan Raţiu (si care merge în continuare şi acolo), şi care are ca bază crearea unei grădini cu legume, pentru un contact direct al copiilor, elevilor şi tinerilor în general cu procedeele de producţie a hranei” explică Marta Pozsonyi preşedintele Slow Food Turda.

Al doilea proiect, cel mai mare de anul acesta este YES FOOD! – Young Europeans for Sustainable Food. Este o întâlnire de tineret, cu participarea a 80 de adolescenţi, cu vâsta între 18-35 de ani, aceştia venind din 15 ţări europene, cu preponderenţă din Balcani. Evenimentul se va desfăşura la Băişoara, timp de şapte zile, în intervalul 1-7 august.

Un alt proiect nou este un festival de gătit pentru copii, care de fapt va face parte dintr-un eveniment dedicat tradiţiilor locale, cu accent pe turismul durabil.

{youtube width=”500″ height=”405″}gepq3CyyDTA{/youtube}

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top