m install
petlinii
nello construct

Slow Food Turda s-a alăturat Zilelor Europene de Acțiune ale campaniei ”Good Food Good Farming” pentru a treia oară consecutiv

zamblau eugen
floris

Pe parcursul lunii octombrie, Slow Food Turda, a pregătit o serie de activități, care au ca scop promovarea agrobiodiversității, identificarea de soluții pentru practicile agricole, educația alimentară în școli și promovarea soiurilor locale de fructe și legume, precum și conștientizarea asupra risipei alimentare.

Campania ”Good Food Good Farming” se desfășoară pe mai multe direcții, de aceea, Slow Food Turda a pregătit 5 evenimente în care vor fi  dezbateri, discuții, schimburi și acțiuni educative cu privire la evoluția actuală a politicilor agricole comune.

Prima acțiune a avut loc în 3 octombrie și a fost axată pe discuțiile cu fermierii din zona, cu scopul de a identifica problemele cu care se confruntă.

Cea de-a doua acțiune este programată, sâmbătă, 16 octormbrie,  la Centrul Gastronomic, ocazie cu care Slow Food Turda marchează Ziua Mondială a Alimentației cu un DISCO SOUP, eveniment menit să atragă atenția asupra risipei alimentare.

Seria activităților continuă cu  un minifestival gastronomic programat în data de 23 octombrie, în curtea Centrului Gastronomic când fermierii locali și consumatorii de hrană sănătoasă vor putea discuta ce trebuie făcut pentru a  economisi hrana, dar și de a găsi utilitate alimentelor “urâte” care nu  sunt acceptate de marile lanțuri alimentare. Evenimentul va fi urmat de Trandiționalul Brunch.

Luna ”Good Food Good Farming” se încheie pe 27 octombrie cu o plimbare prin via ”La Salina”, unde consumatorii de vinuri din România sunt asteptați la o degustare și la discuții despre importanța producției si a consumului local.

Program finanțat de UE

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: