elevi corona 1

Situația elevilor și cadrelor didactice, în contextul COVID-19, continuă să se agraveze la Cluj

Astăzi a fost raportat un număr de peste 200 de infectări în școlile clujene.

În rândul elevilor există un număr de 134 de cazuri de coronavirus, din 64 de unități de învățământ din tot județul. Și numărul infectărilor la profesori a crescut, astfel 81 de cadre didactice sunt bolnave de COVID-19, și provin din 59 de școli.

De asemenea, în prezent, 207 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj funcționează cu predare exclusiv online, asta după ce luni doar 31 funcționau în scenariul roșu.

Conform IȘJ Cluj situația este următoarea:

186 unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

 30 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 207 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.