Siteul Ziar 15 Minute a ieșit din monitorizarea Trafic.ro, după ce a fost depistat că-și frauda audiența!

foto_122015_ziar15minute-audienta

Siteul Ziar 15 Minute a părăsit monitorizarea audienței prin Trafic.ro, după ce a fost depistat că-și falsifică audiența, mărindu-și numărul de cititori fictivi, din dorința de a ”impresiona” cu zeci de mii de vizitatori ai siteului, care în realitate nu existau!

Încă de la începutul acestui an, Ovidiu Bucur (Ziar 15 Minute) a utilizat metoda de a-și falsifica numărul de cititori, prin fraudarea datelor de audiență, astfel încât siteul său să pară ”citit”, când în realitate avea o audiență submediocră.

Primele semnale și dovezi, în ceea ce privește falsificarea datelor de audiență, au apărut pe blogul meu, în luna mai 2015.

Citește și: 

Ovidiu Bucur ia Viagra cibernetică, pentru creșterea potenței siteului Ziar 15 Minute, însă audiența reală rămâne… flască!

Practic, ”audiența” lui Ovidiu Bucur era direct legată de persoana sa: pleca în concediu – plecau și cititorii inventați cu el (în sensul că nu mai erau vizitatori ai siteului), era prezent la o acțiune – nu mai avea cititori pe site, s-a mutat din Câmpia Turzii în Turda – brusc a existat o ”migrație” de zeci de mii de persoane (inventate) din Câmpia Turzii în Turda (vezi demonstrația mai jos). Cân d era la calculator și își dedica timpul necesar pentru ”umflarea” audienței fictive, ajungea la 3000 de vizitatori pe zi. Când era ”ocupat” cu alte treburi, audiența sa ajungea la valori normale, respectiv la circa 100-200 de vizitatori (așa se explică diferențele uriașe în unele zile, față de altele).

Dovada fraudei este cât se poate de clară: din dorința de a-și introduce cititori fictivi/inventați, Ovidiu Bucur ajungea la cifre de audiență/localitate mai mari decât numărul populației!

Pe lângă dovezile prezentate mai sus, pe blogul meu, o altă dovadă indubitabilă o reprezintă compararea datelor de audiență de pe Trafic.ro, cu menționarea localității cititorilor, din lunile august 2015 (când Ovidiu Bucur locuia la Câmpia Turzii) și septembrie 2015 (când s-a mutat la Turda).

Astfel, în luna august 2015, după fraudarea datelor de audiență, Ovidiu Bucur a ajuns să aibă 26.927 de cititori din Câmpia Turzii (mai mulți decât populația existentă!) și 1.580 de cititori din Turda (cifra reală, pentru Turda). În luna septembrie 2015, după ce s-a mutat la Turda, Ovidiu Bucur a ajuns la 27.963 cititori din Turda și 710 din Câmpia Turzii (acestea din urmă fiind, de fapt, datele reale de audiență pentru Câmpia Turzii).

După ce și-a dat seama că are o problemă, iar datele sale de audiență fraudată sunt ușor de demonstrat cu ajutorul Trafic.ro, Ovidiu Bucur a renunțat la mobnitorizarea Trafic.ro, păstrând monitorizarea audienței astfel încât o persoană neavizată să nu-și dea seama că el își ”inventează” zeci de mii de cititori.

Conform SimilarWeb.com (site de aproximare a audienței, cu date foarte apropiate de realitate), Ziar 15 Minute a avut circa 4.000 de vizite în cursul lunii noiembrie 2015, fiind pe locul 6 în topul audienței locale, după TurdaNews (55.000 de vizite), Ziarul 21 (15.000 de vizite), inTurda (15.000 de vizite) și TurdaInfo (6.000 de vizite).

Citește și: 

Ce siteuri de știri se citesc în Turda și Câmpia Turzii? Vezi TOPUL LOCAL!

TurdaNews vă prezintă, la începutul fiecărei luni, datele reale de audiență pentru toate siteurile locale.

În cazul în care Ovidiu Bucur folosește date fraudate, care să stea la baza încheierii unui contract de publicitate, el poate intra sub incidența legii penale, fiind vorba despre o faptă de înșelăciune.

Datele fraudate (în cazul cititorilor din Câmpia Turzii) de audiență pentru luna august 2015, în cazul Ziar 15 Minute:

În luna septembrie 2015, a existat o ”migrație” masivă din Câmpia Turzii înspre Turda, conform datelor fraudate de audiență ale lui Ovidiu Bucur, peste 25.000 de persoane mutându-se dintr-o localitate în alta (evident, situația n-a fost reală, fiind vorba doar de mutarea PC-ului lui Ovidiu Bucur, dintr-o localitate în alta, ceea ce a condus la modificarea localității de raportare a cititorilor inventați de la propriul PC):

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top