Siteul TurdaNews este dezavantajat și în acest an de Primăria Turda

foto_032018_cititori-turdanews

Siteul de știri TurdaNews va fi dezavantajat și în acest an în cadrul procedurii de achiziție publică a serviciilor de publicitate media pe care Primăria Turda urmează să le achiziționeze pentru următoarele 12 luni, chiar dacă unii au acreditat ideea că TurdaNews ar fi… ”favorizat” în vreun fel.

 

Primăria Turda a elaborat un caiet de sarcini în baza căruia vor aloca în total 42.000 de lei pentru presa județeană și 55.800 lei pentru siteurile de știri locale, deși diferența de audiență, cu target zona municipiului Turda, este clar în favoarea siteurilor de știri locale. De exemplu, în luna februarie 2018 (luna de raportare), TurdaNews a avut 18.664 cititori din Turda, in timp ce siteurile de știri din Cluj-Napoca au avut următoarele valori: Monitorul de Cluj – 2.135, Ziar de Cluj – 1.336, Ziua de Cluj – 1.136 (etc, pentru ca am luat valorile celor mai reprezentative). Diferența este mai mult decât semnificativă.

Apoi, în ceea ce privește grila valorică pentru încheierea contractelor, aceasta este întocmită în așa mod încât defavorizat este siteul cu audiența cea mai mare, respectiv TurdaNews. Practic, pentru o audiență mai mare se plătește o sumă mai mică, raportat la audiență. Un site sub 5.000 de cititori din Turda (grila 4.000-9.999) se încadrează la o sumă lunară de 1.500 lei, în timp ce TurdaNews, cu peste 18.000 de cititori din Turda (grilă 10.000-19.999), se va încadra la… 2.000 lei/lună. Cu alte cuvinte, primul site menționat primește 300 lei/lună/1000 de cititori, în timp ce TurdaNews este încadrat la valoarea de… 111 lei/lună/1000 cititori. Adică, cititorii TurdaNews sunt încadrați la o valoare de aproape 3 ori mai mică!

Un al treilea element este faptul că luna de referință este luna februarie 2018, cea mai scurtă din an (28 de zile), situație în care tot siteul TurdaNews este dezavantajat, pentru că avea posibilitatea să depășească 20.000 de cititori din Turda, în cazul unei luni ”normale”, în timp ce celelalte siteuri erau foarte departe de a depăși valorile grilei la care erau încadrați.

Citește și:

Ultimele date de audiență (februarie 2018): TurdaNews are de 3 ori mai mulți cititori decât următorul site de știri locale!

”Practic, este o formă prin care TurdaNews va subvenționa activitatea celorlalte siteuri de știri, care nu au reușit, de 2 ani, să prezinte un produs tentant pentru publicitate. Este adevărat că TurdaNews încasează cele mai mari sume din mediul privat, din mass media locală, însă acesta este un lucru firesc, atâta timp cât punem la dispoziția celor care își fac reclamă cea mai mare audiență din zonă.

Noi ce ”vină” avem că ne-am dezvoltat și că avem audiența cât toate celelalte siteuri de știri locale la un loc?! Trebuie să fim ”penalizați” pentru asta?! Ca să nu mai vorbesc de faptul că mulți ne-au ”atacat”, acuzând faptul că am fi avantajați, când de fapt, noi am fost cei dezavantajați! Primăria Turda nu este un caz singular! Veți regăsi același lucru și în alte cazuri!

Ne asumăm și rolul de a subvenționa activitatea celorlalte siteuri de știri locale, pentru dezvoltarea lor, însă sper ca acesta să fie ultimul an în care se mai aplică proceduri care dezavantajează siteul nostru de știri”, a spus jurnalistul Gelu Florea, cel care deține siteul de știri TurdaNews.

Citește și:

Compania de Apă Arieș – exemplu de bune practici în achiziția serviciilor de publicitate 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top