Sinistraţii din Maramureş primesc 200 de milioane de la bugetul Turzii

independentul.files_.wordpress.com_2007_08_inundatii-sinistrati

În şedinţa extraordinară a forului deliberativ de astăzi, s-a hotărât alocarea sumei de 20.000 lei, provenită din fondul de rezervă, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din localitatea Săliştea de Sus, judeţul Maramureş. Propunerea a venit din partea Consiliului Judeţean Maramureş, care acerut bani pentru refacarea drumurilor de acces, a reţelelor electrice şi pentru aliemntarea cu apă potabilă a localităţii, distruse în urma inundaţiilor din perioada 24-27 iulie.

Potrivit statisticilor, pagubele materiale produse de inundaţiile de luna trecută sunt foarte mari, ce să mai vorbim despre oamenii care şi-au pierdut agoniseala de-o viaţă în câtve minunte? Astfel, 5.595 este numărul total de case afectate de ape. Comisiile tehnice au stabilit că 3.900 dintre acestea au nevoie de reparaţii şi fiecare familie va primi din partea statului câte 2.500 de lei. 203 case au nevoie de consolidare, iar proprietarii vor primi sprijinul bănesc din partea statului de 5.000 de lei şi un pachet de materiale de construcţii. 1.492 dintre locuinţele afectate au nevoie de reconstrucţie totală şi familiile primesc din partea statului câte 10.000 de lei şi un pachet cu materiale de construcţii proporţionat cu valoarea casei afectate. Peste 21.000 de persoane au fost supuse anchetelor sociale şi urmează să primească ajutoarele de urgenţă din partea satului. 

În cazul sinistraţilor din Maramureş, s-a deschis un cont la Trezoreria Dragomireşti:  RO98TREZ44321430208XXXXX, pentru cei care doresc să ajute persoanele lovite de furia apelor. Consilierul PRM, Doru  Anca a propus ca această sumă să fie mai mare, de 25.000 lei, dar primarul Tudor Ştefănie a precizat că aceasta este suma prevăzută în buget, sumă aflată în concordanţă cu încasările de moment.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top