Untitled 1

Simptome Comune – Turbina sau EGR Înfundat?

Este una din surprizele plăcute/neplăcute – depinde unde îți sunt setate așteptările. O astfel de situatie apare cel mai des la momentul achiziționării unei mașini. La o diagnoză a motorului, specialistul îți spune că ar putea fi dusă turbina ( sau îți mai spune și că dacă ai noroc poate fi doar supapa EGR înfundată).

Destul de mare diferența, zicem noi, între 800-1000 euro un turbo și 100 euro sau chiar mai puțin, pentru un curățat de EGR . Dacă vreți să cumpărați o mașină, trebuie să luați în considerare o negociere a prețului de achiziție. Dacă aveți deja mașină cu aceasta diagnoza, e bine sa incercati să curățați EGR-ul înainte să dați ok pentru o înlocuire a turbinei.

La cumpărare, puteți să puneti întrebări suplimentare despre istoric. Dacă EGR-ul n-a fost curățat niciodată, sunt mari sanse să scăpați ieftin doar cu un curatat de EGR.

Acesta este și unul din principalele argumente pentru modificarea prețului atunci când se negociază vânzarea unei mașini –  depinde cine cunoaște diferența și ce interes are. Un cumparator informat va insista ca poate e dusa turbina si cere micsorarea pretului in timp ce un vanzator informat poate zice ca e doar supapa EGR care trebuie curatata si de fapt poate e turbina. Asta dacă nu alegi să o cureți tu înainte de vânzare.

Oricum, e bine sa știți tot despre situație și simptomele comune ale defectiunii celor 2 componente.

Un bun exemplu de turbină uzată ar  fi următorul:

Cu toate acestea, un turbo uzat nu înseamnă că va trebui schimbat imediat. Acesta, de multe ori, poate fi folosit mulți kilometri fără a avea nevoie să fie schimbat.

EDOGARAGE TURDA

Ne gasiti in Turda, strada Agriculturii 27, langa liceul Agricol.

Tel.: 0722-579.797

Comentarii

ULTIMELE articole: