Simona Baciu: E doar minciună și manipulare cu scopul de a denigra!

foto_022018_simona-baciu

Directorul societății Salina Turda SA, Simona Baciu, a luat public atitudine împotriva dezinformării și a minciunilor lansate prin intermediul jurnalistului de casă al Asociației T9, Horea Hudrea.

”E doar minciuna si manipulare cu scopul de a denigra. Chiar daca, pana acum am refuzat sa ma cobor la nivelul celor care ma ataca in mod josnic, de data asta s-a ajuns prea departe”, își motivează Simona Baciu răbufnirea publică la adresa unor atacuri concertate, care au cu totul alte scopuri, nicidecum prosperitatea localității.

Citește și:

Manipulare pe față! Clujul și-a dorit organizarea semifinalei Eurovision, Turda nu a fost ”variantă de rezervă”!

Simona Baciu și-a prezentat punctul de vedere, precizând că nu există nicio suspiciune de fraudă, nefiind vorba decât despre ”atacuri josnice și de manipulare”, din partea jurnalistului plătit de T9 (printr-o societate-tampon), cu scopuri politice, care a publicat un articol în care făcea referire la ”suspiciuni de fraudă”, prezentând niște documente și date nereale (voi reveni pe acest subiect, pentru a demasca acțiunea concertată, care include un grup de persoane – unele ”penale”, care doresc sabotarea intereselor Turzii și neaccesarea fondurilor europene, pentru rezolvarea situației străzilor).

”Societatea Salina Turda SA a fost partener în cadrul proiectului cu finanțare europeană POSDRU/165/6.2/S/14329 din 15.04.2014 (proiectul Workcall). 

Salina Turda nu refuză să facă publice unele date din contractul de finanțare europeană, ci este obligată, conform contractului de finanțare europeană, ”să păstreze confidențialitatea documentelor, materialelor, datelor și informațiilor în legătură cu proiectul”, conform punctului de vedere al Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU). Nerespectarea obligației de confidențialitate poate duce la plata unor daune interese, situație pe care nu mi-o doresc.

Orice persoană interesată de detalii privind acest proiect, poate face solicitarea de furnizare a informațiilor direct către OIR POSDRU, care este autoritate în domeniu și parte contractantă, pentru a nu pune Salina Turda SA într-o situație delicată, prin faptul că nu poate furniza informații, decât cu riscul ca ulterior să fie pasibilă de plata unor daune interese, risc pe care nu doresc să mi-l asum, pentru că ar fi în detrimentul societatii.

Cu privire la legalitatea activitatilor derulate: proiectul a fost verificat de catre Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi la inceputul anului 2015. Echipa de verificare a procedat la studierea dosarului de contractare a proiectului precum si a documententelor tehnice si financiare depuse de Beneficiar si Parteneri. Pe parcursul derularii, a avut 2 vizite de monitorizare din partea OIR BI in 15.09.2014 si 28.09.2017-02.10.2015 fara constatari. Drept urmare, nu exista suspiciuni de frauda.

Legat de articolele scrise de Horea Hudrea pe aceasta tema: nu au la baza pozitii oficiale sau acte oficiale si asumate de catre vreo institutie implicata in derularea si verificarea fondurilor europene (cu toate ca de multa vreme face investigatii pe aceasta tema). Drept urmare, este vorba de atacuri josnice si de manipulare.

Pe de altă parte, fac un apel public, deschis și sincer, către cei care încearcă să includă Salina Turda într-un joc politic absurd, prin folosirea unor informații neadevărate, trunchiate sau chiar tendențioase: vă rog să nu murdăriți imaginea Salinei Turda, imagine construită cu multă trudă, ale cărei efecte se văd atât în plan național, cât și internațional, mai ales în această perioadă în care pregătim documentația pentru o nouă finanțare. europeană, care să permită dublarea capacității vizitabile a Salinei (prin amenajarea Minei Iosif), perioadă în care orice informații negative, prin denaturare, trunchiere și tendențiozitate, pot aduce grave prejudicii intereselor și dezvoltării societății, dar și dezvoltării localității noastre.”, a exlicat Simona Baciu.

Salina Turda a încheiat anul 2017 cu un număr record de vizitatori, iar în ultimii 3 ani a avut profituri anuale considerabile, de milioane de lei. Din acest motiv, conducerea societății face demersurile necesare pentru atragerea de bani europeni în vederea extinderii capacității de vizitare a Salinei, cu o nouă mină. De asemenea, despre Salina Turda se vorbește la modul superlativ pe întreg mapamondul, iar în 11 februarie este programată o semifinală națională a competiției Eurovision, care se bucură de o promovare pe măsură, având în vedere că este prima competiție de acest gen organizată… sub pământ!

Jurnalistul Horea Hudrea a izbucnit după ce, recent, reprezentanții administrației locale au fost invitați la Bruxelles (printre invitați aflându-se și directoarea Salinei, Simona Baciu), unde delegația a fost bine primită, existând aprecieri pozitive la adresa muncii depuse pentru accesarea fondurilor europene, fără de care Turda nu se poate dezvolta în ritm alert.

Iată mai jos știrea prezentată de TVR Cluj:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top