APO Turda se află în administrarea directă a Serviciului Public de Adminsitrare a Patrimoniului Imobiliar şi se finanţează din venituri proprii. În perioada următoare se doreşte acoperirea pieţelor (poate chiar din luna februarie 2009) din centru dar şi din zona Micro, precizează şi Aurelian Bolog, şeful serviciului.
Cu alte cuvinte proiectul are nevoie de finanţare! Studiul de fezabilitate şi proiectul de rebilitare şi de modernizare a pieţelor presupune un efort cu mult peste posibilităţile financiare ale serviciului. Ca urmare este nevoie “ de o mână de ajutor” din partea administraţiei locale pentru realizarea obiectivelor propuse. “Începând cu anul 2006, încasările au scăzut considerabil datorită restricţiilor impuse de Direcţia Sanitar –Veterinară Cluj pentru vânzarea porcinelor, dar în acelaşi timp s-au înregistrat creşteri substanţiale a costurilor la utilităţi, fapt care a determinat reducerea disponibilităţilor financiare şi incapactatea de plată a acestora. De asemenea s-a recurs şi la reduceri de personal de la 25 de angajaţi în 2004, la 15 în prezent, iar în 2007 nu s-a făcut nicio modificare a tarifelor” se arată în expunerea de motive.
Din anul 2006 tot mai puţini producători agricoli, vor să-şi etaleze marfa în pieţele turdene, cetăţenii dar şi comercianţii au făcut presiuni pentru menţinerea la acelaşi nivel a tarifelor şi chiriilor, fapt care a dus serviciul APO la imposibilitatea de-a funcţiona în condiţii normale fără o subvenţie de la bugetul local.