nello construct

Seminar internațional de Aikido la Cluj Napoca

Fundaţia Română de Aikido Aikikai organizează la Cluj seminarul internaţional de aikido condus de Christian Tissier, Shihan 8 Dan, unul dintre cei mai importanţi maeştri din Europa.

Cea mai mare organizaţie de aikido din România îi aşteaptă pe pasionaţii acestei arte marţiale la Cluj-Napoca, în perioada 4-6 noiembrie 2016, la seminarul internaţional condus de Christian Tissier, Shihan 8 Dan Aikido Aikikai.

 

Shihan Christian Tissier locuieşte în Paris, Franţa, şi este unul dintre cei mai mari maeştri de aikido din Europa. A început să practice această artă marţială în urmă cu mai bine de jumatate de secol, în 1962. Timp de 7 ani a locuit în Japonia, în Tokio, pentru a studia în detaliu tehnicile şi filosofia din aikido. Revenit în Europa, a dezvoltat această artă spectaculos de mult.

Maestrul Tissier deţine gradul de 8 Dan Aikido Aikikai, fiind primul non-japonez care are această gradaţie avansată. Mai mult, în urma Congresului Internaţional de Aikido, ce a avut loc de curând în Takasaki, Japonia, el a fost numit membru al Consiliului Senior al Federaţiei Internaţionale de Aikido.

Două dintre antrenamente sunt dedicate practicanţilor de aikido care deţin centuri avansate (yudansha), iar alte trei antrenamente coordonate de Christian Tissier Shihan îi aşteaptă pe toţi cei care vor să îşi însuşească detalii preţioase din lecţiile sale.

De subliniat că două dintre antrenamentele de aikido din cadrul acestui seminar sunt conduse de Wilko Vriesman, Sensei 6 Dan Aikido Aikikai, invitat al acestui eveniment. El este directorul tehnic al Fundaţiei Olandeze de Aikido (Dutch Aikikai Foundation) şi totodată unul dintre cei mai cunoscuţi maeştri de aikido din Olanda. In plus, se implică în dezvoltarea acestei arte marţiale în lume, fiind secretar general al Federaţiei Internaţionale de Aikido.

De mai multi ani, cei doi maeştri de aikido ne onorează cu prezenţa în ţara noastră. Vrem să aducem aproape de practicanţii români de aikido profesori de renume din lume. Ne bucurăm că această artă marţială se dezvoltă în România tot mai mult pentru că are beneficii concrete, ce sunt vizibile şi în viaţa de zi cu zi, nu doar pe tatami.” spune organizatorul seminarului, Dorin Marchis Sensei 5 Dan.

Seminarul se desfăşoară în sala mare a dojo-ului Musubi, aflat pe strada Plopilor, la nr. 62, în Cluj-Napoca. ­­­La acest seminar şi-au anunţat prezenţa participanţi din intreaga ţară, dar şi de peste hotare. Spectatorii pot urmări antrenamentele de la balconul sălii, gratuit.

 

Programul seminarului este următorul:

vineri, 4 noiembrie 2016
19.20-21.00 Shihan Christian Tissier 8 Dan (antrenament general)

sâmbătă, 5 noiembrie 2016
 9.00-10.00  Sensei Wilko Vriesman 6 Dan (antrenament general)

10.30-11.30 Shihan Christian Tissier 8 Dan (antrenament general)
11.30-13.00 Shihan Christian Tissier 8 Dan (antrenament centuri negre)

18.00-19.00 Sensei Wilko Vriesman 6 Dan (antrenament general)
19.00-20.00 Shihan Christian Tissier 8 Dan (antrenament centuri negre)

duminică, 6 noiembrie 2016
09.00-10.30 Shihan Christian Tissier 8 Dan (antrenament general)

Fundaţia Română de Aikido Aikikai are peste 40 de dojo-uri în toată ţara, în care se antrenează atât copii, cât şi adulţi – femei şi bărbaţi. Sediul central este la Cluj-Napoca, iar preşedinte al organizaţiei este Dorin Marchiş, Sensei 5 Dan Aikido Aikikai. El este, de altfel, şi membru al Comitetului Director al Federaţiei Internaţionale de Aikido. 

N.R.: Turda este un punct important pe harta acestui sport, sportivii turdeni reușind să obțină trei medalii europene în acest an http://turdanews.net/articole/sport/44062-3-titluri-europene-obtinute-de-karate-club-turda.html

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: