Şeful Serviciului Juridic din Primăria Câmpia Turzii, Nicolae Ştefan, îşi demonstrează încă o dată incapacitatea!

nello construct

Situaţia de tot râsul la Primăria Câmpia Turzii, unde şeful Serviciului Juridic din cadrul instituţiei, Nicolae Ştefan, a "inventat" o procedură întortocheată pentru lichidarea fostei regii RAGCL din localitate, după ce nu a ştiut procedura legală care se aplică în cazul insolvenţei regiilor autonome!

Cazul se va discuta mâine în şedinţa de Consiliu Local, iar Nicolae Ştefan propune ca fosta RAGCL să se transforme într-un SRL, cu denumirea SC Gospodărie Comunală şi Locativă Câmpia Turzii SRL, care apoi să fie dizolvată sau să intre în lichidare!

"RAGCL Campia Turzii  prin hotararea de Consiliu local nr.108/2008 a fost trecuta in faliment.Pe temeiul hotararii de consiliu local a fost promovata o actiune in intanta pe dispozitiile Legii nr.85/2006,privind procedura insolventei. Prin sentinta civila nr.7258 din 15.02.2009 Tribunalul Cluj a respins cererea de faliment promovata cu motivarea ca respectiva lege nu este aplicabila regiilor autonome tinandu-se cont ca dispozitiile art. 151 din lege  prevad,citam „ Procedura aplicabila regiilor autonome aflate in stare de insolventa se va stabili prin lege speciala”.

Asa fiind,de la acea data pana in prezent desi RAGCL Campia Turzii nu a mai desfasurat nici o activitate (activitatea acesteia fiind preluata de catre nou infiintata societate comerciala SLCIAS-S.A. Campia Turzii),IN FAPT incetandu-si orice activitate,IN DREPT aceasta fiinteaza.

Intrucat nici pana la aceasta data un asemenea act normativ nu a fost adoptat, singura solutie pentru a putea duce pana la sfarsit incetarea existentei de drept( nu numai de fapt) a RAGCL este transformarea acesteia in societate comerciala dupa care, fie urmeaza ca societatea astfel infiintata sa fie dizolvata si lichidata pe temeiul dispozitiilor Legii nr.31/1990,fie  se va declansa procedura insolventei pe temeiul Legii nr.85/2006,privind procedura insolventei", explică Nicolae Ştefan, demonstrându-şi astfel incompetenţa, atâta timp cât o altă regie similară, respectiv RATACFL Turda, este în procedură de faliment (dovada AICI).

Creşterea cămilelor, obiect de activitate introdus de Nicolae Ştefan în statutul noului SRL!

Însă, dovada de incompetenţă a juristului şef nu se opreşte aici! El a întocmit (sau probabil a copiat!) un statut pentru noul SRL, în care face referire la obiecte de activitate cum ar fi: cultivarea plantelor pentru înmulţire, creşterea cămilelor şi camalidelor, pescuit maritim, extracţia minereurilor feroase, extracţia petrolului, fabricarea margarinei, fabricarea berii, tipărirea ziarelor, fabricarea cauciucului sintetic şi alte obiecte de activitate care nu au nici o legătură cu fosta activitate a RAGCL Câmpia Turzii şi care nu aveau ce căuta într-un act constitutiv!

Şi nu sunt singurele gafe! Juristul şef face referire la "hotărârile asociaţilor", motivând cum se iau acestea, în condiţiile în care noul SRL are… un singur asociat, respectiv Consiliul Local Câmpia Turzii!

Nicolae Ştefan, gafe juridice în lanţ, în ultimele luni!

Şeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Câmpia Turzii nu este la prima gafă de acest gen! Recent, el a aprobat promovarea unui proiect de hotărâre care viza înmânarea certificatului de fiu/fiică al localităţii Câmpia Turzii, procedură care conform legislaţiei în vigoare se aplică doar comunelor! (Citeşte detalii AICI). Nicolae Ştefan a fost vinovat şi de scoaterea de pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privind majorarea taxelor de salubritate, pentru că nu a ştiut legea care impunea consultarea publică (citeşte amănunte AICI).

Acelaşi jurist, a cărui calitate principală este prietenia care-l leagă de liderul USL Câmpia Turzii – Petre Pop, a "comis-o" într-o altă hotărâre, care viza alocarea unor sume de bani de la bugetul local către clubul de fotbal ISCT 1921. Nicolae Ştefan a copiat cuvând cu cuvânt un proiect de la Turda, însă nu şi-a dat seama că trebuie să elimine un articol care făcea referire la intrarea în vigoare a contractului, numai după ce se îndeplinesc condiţiile din anexa 2 (care, de fapt, nu exista!), punând sub semnul întrebării toate alocările de bani de la bugetul local, pe motiv că acel contract nu a intrat în vigoare! Citeşte amănunte AICI.

Am ataşat şi proiectul de hotărâre, aşa cum va fi el supus mâine spre aprobare.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: