Se pun bazele unei strategii de dezvoltare regională

nello construct

Consilierul PD-L Turda, Ovidiu Oprea (foto), a declarat astăzi la o emisiune a postului local One TV Turda, că administraţiile locale din zonă au în vedere elaborarea unei strategii de dezvoltare regională, prin suprapunerea strategiilor locale şi extragerea elementelor comune.

Oprea a făcut referire la crearea unui Grup de Acţiune Locală, centrat pe municipiile Turda şi Câmpia Turzii, care are circa 380 de membrii din diverse domenii de activitate şi care se implică activ în proiectarea strategiei. Consilierul PD-L a spus că, momentan, se pun bazele unui proiect care vizează dezvoltarea resurselor umane pe principiul stategiei de dezvoltare locală a municipiului Turda, elaborată la iniţiativa primarului Tudor Ştefănie, care pune un accent sporit pe dezvoltarea turismului.

Astfel, la Turda se vor pregăti muncitori calificaţi în domeniile: construcţii/instalaţii, ospătari/barmani, picolo, camerişti, recepţioneri, bucătari, cofetari. Absolvenţii acestei forme de pregătire vor fi atestaţi de Institutul European de Educaţie Superioară, care este atestatde Comisia Europeană. Partea de şcolarizare se va asigura prin implicarea Grupului Şcolae de Resurse Naturale, condus de consilierul PD-L Vasile Miclăuş.

Alte programe care se doresc a fi puse în practică fac referire la cultura şi tradiţia locală, care să se îmbine cu dezvoltarea turismului în zonă. În acest proiect va fi implicată directoarea Teatrului Municipal Turda, Narcisa Pintea.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: