125955289 3656092744479703 1492883023410468361 o

Se lucrează pe strada Petru Maior din Turda! Pe strada Cocoșului, lucrările ”prind contur”!

Primăria Turda a transmis că au început lucrările de modernizare ale străzii Petru Maior, stradă care se afla într-un grad avansat de deteriorare, fiind aproape impracticabilă.

”Au început lucrările de modernizare a unui tronson important al străzii Petru Maior. 

Se lucrează la montarea bordurilor noi, urmând ca apoi să se execute lucrările aferente în vederea modernizării carosabilului. 

Pentru moment au loc lucrări pe porțiunea de drum care începe de la Parcul Central până la sediul Domeniului Public. Partea rămasă va fi modernizată în momentul în care va fi implementat proiectul prin care va fi decontaminat situl poluat Poșta Rât. Întregul areal va fi modernizat cu fonduri europene și se va crea un nou parc public.”, informează Primăria Turda.

De asemenea, administrația locală precizează că lucrările de modernizare pe strada Cocoșului ”prind contur”.

”Prind contur lucrările de modernizare pe strada Cocoșului.

Acum ne aflăm în etapa de montare a bordurilor, după ce în primă fază au fost montate rigolele și a fost stabilizată fundația de balast. În perioada următoare se va interveni cu îmbrăcămintea asfaltică pe întreaga porțiune carosabilă. Totodată, vă reamintim că pe această stradă, Compania de Apă Arieș a modernizat întreaga rețea de canalizare menajeră. 

Strada Cocoșului este o stradă abruptă, de piatră, iar ploile abundente făceau ca pietrișul să coboare pe străzile adiacente, să blocheze scurgerile și să oprească de multe ori circulația în zonă, motiv pentru care reabilitarea completă a acestei străzi este o prioritate, așa cum s-a promis. În curând și aici vom avea o zonă proaspăt modernizată, la standarde demne de un oraș european.”, transmite Primăria Turda.

strada cocosului

Comentarii

ULTIMELE articole: