marian morar
m install
nello construct

Se închid sau nu școlile la iarnă din cauza facturilor mari la energie?

zamblau eugen

Mulți directori de școală privesc cu îngrijorare spre iarnă și spun că nu știu în ce măsură vor putea să achite facturile mari la energie astfel încât copiii să nu învețe în frig.

Cadre didactice din zona Turzii susțin că abia acum se vor porni centralele la școli, încă nu este foarte rece, iar pe perioada vacanței acestea nu au funcționat. Cu toate acestea se așteaptă la facturi mari la energie și nu știu în ce măsură vor putea suporta cheltuielile fără o intervenție consistentă, financiară, din partea autorităților locale.

La nivel național s-a mers și mai departe, unii directori de școală s-au gândit chiar să închidă unitățile de învățământ pe perioada iernii dar măsura nu este agreată de Ministerul Educației.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat toți inspectorii școlari generali pentru a le transmite instrucțiuni privind sezonul rece. Acesta a precizat că școlile nu se vor închide și vor primi un ajutor de la Guvern pentru a reuși sa ofere condiții decente pentru elevi.

Ministrul afirmă că Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie.

”În aceste condiţii nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ. Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie”, a spus ministrul Educaţiei citat de Ziarul Unirea.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ„, a mai scris Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2