nello construct

Se adoptă bugetul comunei Luna

În aceste zile se adoptă bugetul comunei Luna, acesta va fi cam la același nivel ca anul trecut. O bună parte din bani vor merge spre secțiunea de dezvoltare.

Primarul Aurel Giurgiu declara într-un interviu pentru TurdaNews că și în acest an bugetul se ridică la 12 milioane de lei, cam la fel ca anul trecut, dar majoritatea banilor vor fi destinați proiectelor actuale aflate în derulare și cofinanțării celor pe fonduri europene.

Per total vorbim despre venituri de 7.689,84 MII LEI, cheltuielile se ridică la 9.999, 47 MII LEI, din care cheltuieli pentru secțiune de funcționare 6.109,63 MII LEI . Bugetul secțiunii de dezvoltare este de 3.889,84 MII.

Bani se primesc și de la Consiliul Județean Cluj, dar nu suficienți!

Prin Hotararea Consiliului Judetean Cluj nr.46/31.03.2021, privind repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumei corespunzatoare de 6% din impozitul pe venit pe anul 2021, propus de Presedintele Consiliului Judetean Cluj, s-au alocat pentru Comuna Luna sume in valoare de 367,00 mii lei, pentru sustinerea programelor  de infrastructura care necesita finantare locala, precum si pentru cheltuielile de functionare ale unitatii.

În prezent în comuna Luna se extinde rețeaua de apă și canalizare pe fonduri europene prin programul derulat de Compania de Apă Arieș.

Anul trecut în toamnă au început și lucrările de canalizare la Luna, acum acestea vor fi continuate, comuna fiind „prinsă” în pasul II al proiectului european derulat de Compania de Apă Arieș cu suma de 8,3 milioane de euro, bani care vor rezolva problemele pe apă și canalizare în toată comuna Luna.

Se lucrează pe Măsura 7.2 s-a turnat stratul de binder, și cel de asfalt, se refac și rigolele, la Luncani avansează construcția dispensarului uman, acesta urmând să fie inaugurat în maxim 2 luni, banii provin prin PNDL. În această perioadă la Luna se amenajează și spațiile verzi, s-a demarat o amplă campanie de igienizare în cimitire și pe drumurile comunale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: