Școlile vor decide dacă fac cursuri online indiferent de incidență

cursuri-online-1-700x336

Ministerul Educației pasează responsabilitatea în sarcina școlilor, cu privire la adoptarea cursurilor online.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că și în acest moment există cadrul legal care permite şcolilor să decidă trecerea la activitatea online.

El a precizat că ordinul comun cu Ministerul Sănătății permite ca indiferent de numărul cazurilor de COVID-19 în situația în care din motiv obiective normele de protecție sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică să se desfășoare online.

Precizările vin după ce Consiliul Național al Elevilor a solicitat ca școlile să decidă singure dacă se închid sau nu în incidenţa cazurilor de COVID-19 de peste șase la mie, informează RADOR.

„Lipsa testării periodice din școli, neglijența față de măsurile suplimentare de protecție pentru elevii cu boli cronice asociate și pragurile mult prea ridicate la care se închid unitățile de învățământ vor duce, în continuare, la vieți puse în pericol. De aceea, Consiliul Național al Elevilor își exprimă îngrijorarea cu privire la modul de funcționare a școlilor în localitățile unde rata de incidență depășește valoarea de 6 la mia de locuitori”, se aratată în comunicatul transmis, sâmbătă, de Consiliul Elevilor.

Elevii susțin că menținerea școlilor deschise presupune, pentru mulți dintre ei, folosirea mijloacelor de transport în comun și interacționarea cu un număr mare de persoane din comunitate, ceea ce favorizează răspândirea virusului.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top