avram iancu proiect

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Turda, gazdă a evenimentului marca Romanian Science Festival

Sub egida ”Invită un mentor RSF la clasa ta on-line”, la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Turda s-a desfășurat Romanian Science Festival, o inițiativă care promovează studiul științelor în școlile din România.

În cadrul acestui festival științific 2 4 de mentori organizează Webinarii RSFLive în fiecare marți și joi. Prin inițiativa “Invită un mentor RSF la clasa ta online” se susțin activități la clase din toate colțurile României.

La activitatea desfasurată în 3.11.2020, la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” au participat elevi din clasele a V-a B, a VI-a B și a VIII-a A, coordonați de doamnele Rișcău Olga, profesor de fizică și Popa Elisabeta, profesor de geografie, spațiul de dezbatere fiind Platforma Microsoft Teams pe care se desfășoară activitatea on-line.

Invitatul special a fost Alexandra Bonta, masterandă în Astrofizică, la Universitatea Manchester, Marea Britanie, unde studiază astronomia și inteligența artificială. A explicat si prezentat elevilor ce obiecte ceresti sunt in spatiu, cum putem observa cerul, ce este inteligenta artificială si rolul acesteia in astronomie.

În contextul desfășurării cursurilor fata in fata ,dar si hibrid, am avut șansa de a pune în contact direct, elevii noștrii, cu un specialist în acest domeniu, iar pe parcursul orei am dorit ca elevii să întâlnească un pasionat de domeniul științific, să inspire și motiveze elevii spre științe, pentru a afla informații pe care nu le găsesc în programa școlară, a le lărgi orizontul științific. “Nu există copil fără pasiuni, ci doar încă nedescoperite, iar misiunea nostră de profesor e să îl ajutăm să își găsească drumul” spunea Dl. Prof Bădescu Ovidiu într-o postare după vizita unui mentor RSF la clasă.

Elevii au adresat întrebări mentorului legate de: modalitatea de formare a Universului, găurilor negre, modalitatea de formare a planetelor gazoase, densitatea materiei în spțiu, rolul inteligenței artificiale în cercetarea spațiului și a planetelor din Sistemul Solar, dacă vom călătorii în spațiu, elevii fiind conduși într-o adevărată expediție în spațiu și timp.

Această inițiativă a reprezentat o reală sursă de motivare, informare și inspirație pentru elevii școlii noastre, aceștia având oportunitatea de a discuta pe teme științifice cu cercetători tineri de prestigiu, care sunt adevarate modele de urmat. Suntem bucuroși pentru că am fost acceptați să fim parte din acest proiect, la care participă profesori din toate colțurile țării, participanți la acest festival științific de prestigiu” anunță reprezentanții unității de învățământ.

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.