marian morar
m install
nello construct

Scandal monstru pe Aeroportul Cluj din cauza unui bagaj! „M-am conformat abuzului comis de poliția de frontieră” (VIDEO)

zamblau eugen

Miercuri seara, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a avut loc un conflict de mari proporții între o familie, Poliția de Frontieră și angajații de la Menzies Aviation.

Familia, compusă din doi părinți și un copil de 7 ani, trebuiau să călătorească spre Birmingham. Din cauza unui bagaj prea mare, angajatele firmei de handeling au cerut o plată suplimentară.

Prima dată, părinții au încercat să le explice angajatelor că au mai călătorit cu același bagaj, nefiind niciodată nevoie de vreo plată suplimentară. Chiar și așa, în cele din urmă, familia a decis să plătească taxa respectivă, dar spiritele nu aveau să se calmeze.

Avionul urma să plece de la Cluj la ora 20.10, dar a decolat fără familia care a intrat în scandal cu angajații firmei care se ocupă de bagaje.

„La îmbarcare, bagajul cu care am venit în Cluj, nu a fost acceptat ca fiind bagaj de mână …Cu același bagaj am decolat cu o luna în urma și din Iași cu aceeași companie aeriană și nu am întâmpinat nicio problemă ca în cazul acestui zbor. În această situație a trebuit conform personalului ce se ocupă de îmbarcare, sa plătesc o taxă de 49 lire pentru un bagaj de mană, pe motiv ca roțile bagajului nu încap în suportul respectiv de măsurat dimensiunile bagajului!

Am încercat să le explic faptul că cu același bagaj am decolat din România de nenumărate ori cu aceeași companie și nu mi sa perceput nici un fel de taxa în plus….Cu toate acestea am fost de acord să plătesc taxa pentru acel bagaj în valoare de 49 de lire! În timp ce eram atent să plătesc bagajul, copilul meu de 7 ani îi spunea doamnei care ne-a taxat (blonda), care era prezentă în dreptul acelui suport de măsurat dimensiunile bagajelor, faptul ca pe alte aeroporturi din România tati și mami nu a plătit nimic pentru același bagaj, moment în care doamna foarte agitată, mi-a agresat copilul împingându-l cu mâinile si spunându-i «tu taci ca ești copil și prost crescut»… Acela a fost momentul în care soția mea i-a adresat înapoi doamnei aceleași cuvinte pe care ea le-a folosit către copilul meu!

Replica doamnei a fost cu insulte și la adresa soției mele făcând-o proastă și cum i-a venit la gura… Acela a fost momentul unui val de jigniri din partea doamnei și a colegilor dansei cât și din partea noastra (circa 30 de secunde, cât a durat să fac plata cu telefonul a bagajului)”, a relatat Romeo Florin Munteanu.

Angajatele au apelat la Poliția de Frontieră

„În acel moment au început toți călătorii din autobuz sa se revolte si să acuze pe doamna si colegi ei de faptul ca comit un abuz si ca ei sunt martori la jignirile adresate copilului nostru cât și nouă personal… A fost o ”luptă” de circa 20 de minute din partea personalului ca să ne de-a jos din autobuz… Într-un final au venit cei de la Poliția de Frontieră, chemați în ajutor de către doamna agresivă.

Domnii de la poliție ne-am îmbrâncit afară din autobuz, iar în acel moment, într-un moment de neatening și agitație, doamna de la bagaje i-a băgat degetele în ochi copilului meu strigând către soția mea «de ce loviți pe colega» fără că acest lucru sa se fi intamplat…Tot in acel moment, majoritatea calatorilor aflați în autobuz s-au dat jos mentionand faptul ca în semn de protest nici ei nu o sa mai călătorească, moment în care politia de frontieră îi împingea cu forța efectiv în autobuz… Într-un final am cedat si m-am conformat abuzului comis de poliția de frontieră îndrumați de doamna de la Menzies Aviation”, a mai spus bărbatul, în plângerea adresată Știri de Cluj.

Numele angajaților sunt confidențiale ca nu cumva să îi caute cineva pe FACEBOOK!

După ce au ajuns în aerogară, cei trei au tot încercat să afle numele angajaților cu care s-au certat, iar polițiștii le-au spus că ar trebui să primească un document în care să apară motivele refuzului de îmbarcare.

Vă repet încă o dată. E o companie privată, iar dvs trebuie să mergeți pe cale legală. (pasager debarcat: Păi eu nu am niciun nume, pe cine dau in judecată?). Dvs. dați compania în judecată. La Menzies Aviation, acolo trebuie să mergeți, acolo trebuie să faceți plângere”, a spus unul dintre polițiști.

Angajat Menzies Aviation: „Dvs faceți plângere și descrieți incidentul, iar apoi ei o să ne contacteze pe noi și ne vor întreba ”Cine a fost la îmbarcarea respectivă?”. Atunci va fi o anchetă internă și ți se va răspunde ție. Numele colegelor mele este confidențial. Poți să o cauți pe Facebook”.

Mai mult, Romeo a mai spus că nu a primit nici banii înapoi pe bagajul plătit și nici hârtia cu refuzul de îmbarcare.

„Eu trebuie sa ajung joi, 22 februarie, neapărat în Birmingham și am fost nevoit să cumpăr alte bilete care m-au costat 750 lire… Intenționez să fac și o plângere penală, dar pe cine trag la răspundere când nimeni de acolo nu știe nimic și dau din umeri!”, a încheiat bărbatul.

Cel mai probabil că Wizz Air va face o anchetă, care va încerca să lămurească lucrurile. Familia Munteanu poate deschide un proces pentru a cere despăgubiri.

Sursă: stiridecluj.ro 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2