m install
nello construct

Sătenii din Băişoara, Copăceni şi Sânduleşti au luat cursuri de ţesătorie manuală de la World Vision

floris

World Vision a organizat pentru sătenii din judeţul Cluj, cursuri de ţesătorie manuală cu sprijinul Asociaţiei pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir şi Ascendo SRL.

Prima etapă a proiectului a inclus 114 participanţi şi s-a numit: “Atelierul de Meşteşuguri” – un program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Nord – Vest.

Festivitatea de absolvire a meşterilor populari va avea loc miercuri, 23 ianuarie, ora 10:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21). Pe lîngă diplomele certificate de Autoritatea Naţională pentru Calificări, ţesătorii vor primi subvenţii în valoare de 400 lei / cursant. Beneficiarii provin din localităţile Apahida, Mera, Cojocna, Moara de Pădure, Bonţida, Dezmir, Sănduleşti, Băişoara, Fizeşu Gherlii, Copăceni, Liteni şi Stana – a anunţat Claudia Tokacs, specialist Comunicare World Vision.

Potrivit reprezentanţilor fundaţiei, în cea de-a doua etapă a proiectului, absolvenţii cursurilor de ţesătorie, precum şi persoane care practică alte meşteşuguri vor avea şansa să îşi îmbogăţească pregătirea, urmînd cursuri de antreprenoriat. Înscrierile pentru cea de-a doua etapă a proiectului se fac la biroul World Vision din Cluj-Napoca, pînă la sfîrşitul lunii februarie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: