Săptămâna viitoare va fi dedicată carierei la Cluj: urmează două dintre cele mai mari evenimente de recrutare

foto_102015_cariera

Cele mai mari târguri de cariere de la Cluj încep săptămâna viitoare la Sala Polivalentă. Târgul de Cariere Cluj Global și Târgul de Cariere în IT aduc împreună peste 2.000 de oportunități pentru tineri: joburi, internshipuri, stagii de practică, voluntariat.

Timp de patru zile, Clujul se transformă într-un loc al oportunităților de carieră. Târgul de Cariere revine la Cluj săptămâna viitoare cu un eveniment generalist și cu unul specializat în domeniul IT. Cele două evenimente aduc locuri de muncă, internshipuri, stagii de practică și oportunități de voluntariat. De această dată, Târgurile de Cariere vor avea loc la Sala Polivalentă, între orele 10:00-16:00.

Primul târg care va da startul săptămâna viitoare la Cluj va fi cel Global, adresat tuturor domeniilor de activitate, în perioada 20-21 octombrie. La acest târg vor participa 50 de companii din domenii diverse (de la serviciu clienți la auto&automotive, farmaceutic, alimentar, retail, finanțe-bănci etc.). Mai apoi, în 22 și 23 octombrie va avea loc, tot la Sala Polivalentă, Târgul de Cariere în IT, eveniment specializat pe acest domeniu de IT&software și care va reuni aproximativ 30 de mari companii de profil.

„În total, oportunitățile de carieră disponibile în cadrul Târgului Global depășesc 1.200 de poziții, în timp ce pentru pasionații de IT sunt puse la bătaie aproximativ 900 de posturi; multe dintre ele sunt la companii de renume de la nivel internațional”, spune Louisa Olar, Project Manager Târgul de Cariere.

Astfel, compania Emerson caută aproximativ o sută de persoane, de la sudori la ingineri, software developeri, project manageri sau business analysts. La Genpact se caută 95 de vorbitori de engleză, franceză și germană, iar la Steelcase sunt libere 20 de poziții în domenii precum IT, Sales Suport, Finance sau Operation.

La Târgul de Cariere Cluj Global mai participă companii precum Bombardier – care caută cunoscători de germană, suedeză, franceză și italiană, în timp ce Bosch are disponibile peste 60 de poziții în domeniul producției și al tehnicii. Există și firme care recrutează persoane interesate să muncească nu doar în Cluj, ci și în alte orașe precum Galați, Iași, Brăila, Focșani, Bacău, cum este cazul companiei DB Schenker.

Este puternic reprezentant la această ediție sectorul HoReCa și cel alimentar. Câteva dintre companiile care caută angajați la Târgul de Cariere Cluj Global sunt KFC, Pizza Hut, dar și mulți retaileri. Au nevoie de personal și companii precum E.ON, buw, Electrolux, Fujikura, Infosys, Integra Document Management, Office Depot, Sykes, Terapia Ranbaxy sau Yardi Systems.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top