nello construct

Sâmbăta aceasta se inaugurează un nou traseu montan în județul Cluj. Vezi cum poți participa!

Pompierii clujeni lansează pe rețelele de socializare o invitația la inaugurarea unui nou traseu montan spectaculos în județ. Este vorba de un tur ghidat al traseului Rusești-Dâlboacă-Colții Șoimului-Rusești.

Acesta va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, cu plecarea la ora 09:30 din Rusești, în zona troiței de pe drum, lângă Pensiunea Denny: coordonate 46.69824 N și 23.15697 E.

Cine poate veni: oricine se simte în stare să parcurgă un traseu de lungime de circa 12,5 km cu o diferență de nivel pozitivă cumulată de peste 700 de metri în circa 5 -6 ore. Ce recomandăm noi: copii să aibă minim 8-9 ani și să mai fi umblat pe munte. Cățeii sunt bineveniți, nu sunt stâne pe traseu, dar prin Rusești se merge pe drum, în curți mai sunt ceva câini, deci să aveți obligatoriu lesă.

Mașinile, noi am dori cât mai puține la cât mai mulți oameni, din pricini lesne de bănuit -locuri de parcare limitate și protejarea mediului – , le vom lăsa în zonă. Dacă vor fi prea multe mașini, cei ce sosesc mai târziu vor trebui să le lase în aval de locul de întâlnire. (Noi organizăm tura pe munte, deci nu ne apostrofați pentru locurile de parcare 😊).

La ora 10:00 facem un scurt instructaj la intrarea in traseu și purcedem spre amonte, prin minunatul defileu al Someșului Cald. Parcurgem partea de defileu până la Dâlboacă (moara veche), apoi începem un urcuș prin pădure până spre crestă, la locurile de belvedere, șase la număr. Din creastă, apoi, urmând Dâmbul Lung spre Colții Tarniței (ultimul punct de belvedere), ne întoacem la Rusești.

Ce să avem? OBLIGATORIU bocanci și o haină de ploaie. Îmbrăcămintea ar fi bine să fie tehnică și să vă echipați pe principiul straturilor. Temperatura nu se arată mai mare de 14 grade. Apoi, un rucsac mic cu apă, batoane sanndwich-uri, etc., nu ar strica ceva de acoperit capul, o folie de supraviețuire.”, se arată pe pagina de Facebook Salvamont Salvaspeo Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: