m install
nello construct

Salina Turda tinde să devină un pol de cultură (galerie foto, video)

floris

Cu concertul de operetă al primsopranelor Amelia Antoniu şi Bianca Ionescu, care a avut loc în această după-amiază în amfiteatrul din mina Rudolf, care se adaugă altor acţiuni culturale organizate în ultimul timp, Salina Turda şi-a exprimat, tacit, intenţia de a devini un pol cultural zonal.

Direcţia culturală vine să completeze, astfel, celelalte două direcţii majore, cea turistică (care deja este consacrată) şi cea medicală (care este în fază incipientă), oferind astfel un pachet complex atât posibililor turişti, cât şi publicului turdean.

Că iniţiativa este una bună au demonstrat-o spectatorii care au transformat amfiteatrul Salinei într-un spaţiu mult prea mic pentru un concert al primsopranelor Amelia Antoniu şi Bianca Ionescu, care s-au declarat şi ele impresionate de frumuseţea cadrului natural în care şi-au interpretat piesele, fiind o premieră artistică personală pentru fiecare în parte.

”Salina din Turda este un loc special, deosebit. Dacă ar fi să spun ce repertoriu am acum, o să spun că am unul de salină. Un asemenea loc are nevoie de un repertoriu special”, a spus primsoprana Bianca Ionescu.

Iar calităţile vocale, combinate cu un repertoriu bine ales, au smuls ropote de aplauze din partea publicului prezent la o premieră naţională, respectiv primul concert de operetă susţinut la câţiva zeci de metri sub pământ!

La finalul concertului, viceprimarul Lucian Nemeş şi senatorul Alexandru Cordoş au oferit câte un buchet de flori primsopranelor care au acceptat invitaţia de a susţine un concert în Salina Turda. Printre oficialii care au fost prezenţi la acest concert s-au aflat directorul Salinei – Vasile Nemeş, directorul Companiei de Apă Arieş – Cristian Matei, deputatul Aurelia Cristea şi consilierul local Cristian Felezeu.

O galerie foto de la acest eveniment puteţi vedea AICI.

De asemenea, vă oferim şi câteva secvenţe video din concert:

Cu o zi înainte, un concert al trupei suedeze B.A.R.K.

Cu o zi înainte, în acelaşi spaţiu a avut loc un concert al trupei suedeze B.A.R.K., care a venit la Turda prin intermediul Ambasadei României în Suedia, în baza relaţiilor pe care judeţul Cluj le-a stabilit cu un judeţ din Suedia, la iniţiativa senatorului Alexandru Cordoş.

Prezenţa trupei suedeze n-a fost întâmplătoare, Salina Turda urmând să fie inlusă într-un proiect româno-suedez, de promovare a proprietăţilor curativ-medicale de care se bucură salina turdeană. Pe marginea acestui subiect vom reveni!

O galerie foto de la concertul trupei suedeze puteţi vedea AICI.

De asemenea, câteva momente din concert pot fi urmărite mai jos:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 57 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: