Salina Turda: Mina Rudolf – O impresionantă lume a subteranului! (Video)

minarudolf

Mina Rudolf (denumire primită în onoarea prințului Rudolf al Austriei) este un parc de distracții și relaxare subteran, plin de  sănătate la tot pasul, unde întreaga familie se poate distra și care copleșește cu măreția și grandoarea sa, o veritabilă comoară din adâncuri.

172 – acesta este numărul de trepte care vă conduc spre vatra minei. Bineînțeles, turiștii pot alege și călătoria cu liftul din dotarea Salinei Turda, însă prin coborârea pe trepte, la fiecare pod de odihnă, este marcat pe perete anul în care a fost exploatat nivelul respectiv.

Mina Rudolf

Cupola trapezoidală a Minei Rudolf este adâncă de 42 metri, lată de 50 și lungă de 80, o adevărată operă de artă. Mina Rudolf este și ultimul loc în care sarea a fost exploatată la Turda.

Pe semi-tavanul nord-vestic s-au format de-a lungul anilor stalactite de sare. Ele urmăresc direcția unei intercalații de sare macrocristalină de puritate ridicată (peste 99,9% NaCl).

Viteza de creștere a stalactitelor este de cca 2 cm/an, iar lungimea maximă până la care se dezvoltă este de aproximativ 3 m.

Parcul de distracții subteran

Aici, la 120 metri în subteran, puteți găsi o serie de activități inedite pentru spațiul în care va aflați. Experiențe distractive, pentru cei mici și cei mari – un amfiteatru generos care găzduiește spectacole de tot felul, terenuri de sport, bowling, mini-golf, biliard, teren de sport, tenis de masă, dar și un loc de joacă pentru copii, cu tobogane și mini-panouri de baschet.

Roata panoramică, înaltă de 20 metri, este, și ea, unică, fiind probabil singura roată panoramică din subteran din lume.

Te rugăm să accepți cookie-urile YouTube pentru a viziona acest video. Acceptând, vei avea acces la conținutul video de pe canalul YouTube al TurdaNews, care este un serviciu oferit de o terță parte.

YouTube – politica de confidențialitate 

Dacă accepți, opțiunea ta va fi salvată și pagina se va reîncărca cu noile setări.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top