bani realitatea

Salariul minim va creşte în 2021

Românii ar putea să se bucure de salarii și pensii mai mari, a anunțat Florin Cîțu, ministrul de Finanțe.

Aş vrea să păstrăm totuşi o formulă pe care să nu o mai modificăm. Vreau să scot elementul acesta de politic din negocierile pe salariul minim. Anul trecut am venit cu o formulă care cred că este foarte bună, e transparentă, toată lumea ştie indicatorii şi o formulă care nu penalizează dinamica salariului minim în ani cum este acesta, în care ai o contracţie sau ai o scădere a economiei.  Aş merge pe pastrarea acestei formule şi pentru anii viitori. Altfel, în momentul în care introduci politicul în negociere, acest element politic de subiectivism, atunci apar efecte negative pentru economie pe care nu le putem vedea imediat, dar care au repercusiuni pe viitor„, a declarat Cîţu, conform Economica.net

Ultima majorare a salariului minim brut a avut loc la data de 1 ianuarie 2020, când acesta a crecut la 2.230 de lei, de la 2.080 de lei, practic o creştere a salariului minim net cu 83 de lei.

De asemenea, vorbind despre majorarea pensiilor cu 26% în anul următor, Cîțu a mărturisit că nu poate avansa un procent, dar asigură românii că vor putea beneficia de pensii mai mari în 2021.

Comentarii

ULTIMELE articole: