nello construct

S-au furat decorațiunile de Crăciun ale Primăriei Câmpia Turzii! Oare?!

Administrația locală care are sistem de supraveghere video ultra-performant a fost deposedată, prin furt, de accesoriile decorative de Crăciun, iar primarul anunță că făptașii încă nu au fost prinși și că ”din cauza Ordonanței austerității este posibil ca anul acesta să nu avem decât parțial împodobit orașul întrucât nu mai avem posibilitatea să achiziționăm noi decorațiuni”.

Culmea este că furtul s-a produs de-a lungul mai multor luni, fără ca cineva să bage de seamă!

„La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii municipiului Câmpia Turzii au fost sesizați despre faptul că în perioada martie-noiembrie a.c., persoane necunoscute au sustras dintr-o magazie care apaținea municipalității, situată în incinta unei unități de învățământ, mai mulți saci cu accesorii decorative.

Au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a se stabili în urma unui inventar, prejudiciul total înregistrat.”, a precizat IPJ Cluj.

Primarul spune că iluminatul ornamental a fost sustras prin efracție (timp de 8 luni, nimeni nu a avut habar?!).

„Din păcate informația este adevărată. Au fost sustrase prin efracție luminile de iluminat ornamental pe care le foloseam la împodobirea orașului pe perioada sărbătorilor de iarna. Din cauza Ordonanței austerității este posibil ca anul acesta sa nu avem decât parțial împodobit orașul întrucât nu mai avem posibilitatea sa achizitionăm noi decorațiuni.

Încercăm sa găsim soluții pentru ca, cetățenii orașului sa se bucure totuși de magia sărbătorilor de iarna. Este păcat ca cei care au săvârșit aceasta fapta nu s-au gândit la semenii lor. Am încredere în capacitatea Poliției Municipiului de a-i prinde și trage la răspundere pe faptași”, a spus primarul Dorin Lojigan, citat de RefleqtMedia.

Pe de altă parte, unele surse susțin că ”furtul” a fost raportat abia în 7 noiembrie 2023, pentru că atunci și-ar fi dat seama cei din administrația locală că nu mai pot face achiziții ca în alți ani, fără să-i ia nimeni la întrebări.

TurdaNews a verificat și Primăria a făcut achiziții de servicii sau de produse, până la intrarea în vigoare a Ordonanței austerității, în valoare de 202.095 lei, în doar câteva zile de la finele lunii octombrie 2023. Fără ca aceste achiziții să fie anunțate și pe pagina instituției, la capitolul Achiziții publice. De asemenea, nu figurează nici la contractele cu valoare mai mare de 5000 de euro, care sunt puse pe site doar până în data de 31.08.2023.

Alții spun că oricum mare parte din decorațiunile care existau în zona Parcului Central oricum nu se puteau utiliza, pentru că parcul este în lucru și mulți brazi au fost scoși de acolo. Însă, ”dispariția” (respectiv însușirea lor de către persoane necunoscute) trebuia raportat ca furt, pentru ca astfel să se acopere lipsa din gestiune.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: