S-au demarat lucrările de întreținere pe drumul județean 103G Podeni – DN 75

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 103G Podeni – Moldovenești – DN 75. Lucrările vor consta în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast, reprofilarea drumurilor laterale, completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, prelungirea de podețe, refacerea timpanelor la podețe, montarea de parapeți metalici în zonele unde se impune acest lucru, așternerea stratului de balast stabilizat și așternerea covorului asfaltic.

De asemenea,  tronsonul situat pe raza localității Podeni urmează a fi și asfaltat, această operațiune fiind amânată din cauza lucrărilor la rețeaua de distribuție a apei efectuate de Primăria comunei Moldovenești.

Importanța lucrărilor e dată de faptul că acest drum asigură o legătură rapidă şi facilă cu drumul național DN 75 și, mai departe, către municipiul Turda, dar și de faptul că permite un acces direct către județul Alba” a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Momentan, se execută lucrări constând în reprofilarea drumului, tratarea burdușirilor și a tasărilor, așternerea de strat de balast stabilizat precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării frontului de lucru.

Prin urmare, la finalul lucrărilor, sectorul de drum situat între limita cu județul Alba și joncțiunea cu drumul national DN 75 va fi integral asfaltat.

Comentarii

ULTIMELE articole: