m install
nello construct

S-a semnat contractul pentru Centrul destinat persoanelor fără adăpost

floris

Unul din cele trei proiecte sociale promovate de SPAS Turda are toate şansele să fie finalizat în acest an. În aceste zile a fost semnat contractul care vizează construirea unui centru destinat persoanelor fără adăpost cu o capacitate de 50 de locuri. Locaţia găsită de iniţiatorii proiectului este strada Avram Iancu. Potrivit şefului SPAS Turda, Denisa Napău, la centru pot să vină atât persoane adulte cât şi minori sau mame cu copii.

“Cu preponderenţă noi ne-am orientat spre persoanele vârstnice care au rămas fără locuinţă ca urmare a aplicării legilor proprietăţii. În special vom primi persoane din Turda pentru că aici sunt foarte multe probleme, dar dacă cineva din afara localităţii ne solicită o găzduire temporară, în funcţie de limita locurilor disponibile acea persoană va fi primită”, spune Denisa Napău. Perioada de găzduire la centru va fi de maxim 6 luni de zile, timp în care pesoana va primi asistenţă sub toate aspectele, psihologică, consiliere pe probleme imobiliare, etc. în aşa fel încât la finele şederii la centru, dacă de exemplu a venit pentru aceast problemă să fie realizate demersurile necesare pentru a facilita obţinerea acesteia. Proiectul “Şansa unei vieţi decente” pentru persoanele fără adăpost este în valoare de 285.000 euro, din care 208.000 euro finanţare din fonduri europene iar restul de 38% contribuţia Consiliului Local. Grupul ţintă este reprezentat de persoanele fără adăpost aflate în următoarele situaţii: necesită adăpost de urgenţă, în special persoane supuse riscului de a fi evacuate sau victime ale violenţei în familie, precum şi persoane aflate în stradă sau abandonate în spital de o perioadă lungă de timp, în prezent există circa 20 de persoane aflate în evidenţa Centrului de Zi Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: