marian morar
m install
nello construct

S-a deschis sezonul turistic la Rimetea

zamblau eugen

Astăzi s-a dat startul sezonului turistic și la Rimetea. Superbul sat situat la doar 27 de km. de Turda a fost luat deja cu asalt de zeci de turiști încă de la primele ore ale dimineții.

Asociațiile și pensiunile din zonă și-au prezentat oferta turistică pentru acest sezon, în cadrul unui eveniment deosebit. Din program nu lipsesc atelierele de artizanat, gastronomie, tururi ghidate, vânătoare de comori, programe pentru copii și rafting pe râul Arieș.

Accesul la eveniment este gratuit. Puteți face cunoștință și cu meșteșugarii locali și să achiziționați produse unicat.

Participați la tururi ghidate în împrejurimile pitorești, descoperiți istoria și cultura locală, petreceți o zi plăcută cu familia și prietenii în aer liber.

Rimetea a fost desemnată destinația anului 2024

Jurnaliştii specializaţi în călătorii au fost impresonaţi de frumosul sat, unde se petrece un fenomen unic și care are și o istorie deosebită.

„Aici, cu mulți ani în urmă s-au contopit două etnii, sași și secui, și de atunci trăiesc în armonie. Traiul era asigurat de bărbați fie mineri, fie fierari și care cât era ziua de lungă scormoneau în măruntaiele Apusenilor.

Localitatea i-a cucerit şi pe reprezentanţii Comisiei Europene, care au oferit singurul premiu Europa Nostra acordat unei aşezări rurale românești.” conform jurnaliștilor de la click.

Turiștii care vizitează această zonă în primele luni de vară, pot observa un fenomen unic. În Rimetea, soarele „răsare” de două ori.

Nu, fenomenul nu este o iluzie optică, ci ține mai degrabă de relieful zonei!

Zecile de creste ale Pietrei Secuiului se află la est (Răsărit) de Rimetea, însă două din ele sunt cu mult mai înalte decât celelalte titrează alba24.ro

De fapt, ele se înalţă atât de mult, încât soarele răsare după prima creastă şi dispare în spatele celei de-a doua (care blochează lumina răsăritului) urmând apoi să răsară din nou, ceea ce generază acest fenomen care îi lasă cu gura căscată pe turiști.

Abia când soarele depășește Piatra Secuiului se poate spune că a răsărit, la Rimetea. Dublul răsărit al soarelui se petrece numai pe timp de vară, la sfârșitul lui iunie și pe parcursul lunii iulie.

Foto/alba24.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj
Comentarii recente

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2