S-a deschis sezonul perchezițiilor la Cluj! De această dată poliția caută evazioniștii din domeniul reciclării!

foto_112015_igpr

La această oră, Poliția Română efectuează 59 de percheziții, în București și 11 județe, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor firme, precum și la domiciliile unor persoane fizice bănuite de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi evidențiat operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje, pentru care obligațiile fiscale sunt de peste 54.000.000 de euro.

La acțiune participă și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale, Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale — I.G.P.R, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție ale județelor Argeș, Brăila, Cluj, Constanța, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Prahova, Vâlcea, Vrancea și Tulcea.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și fals în declarații în formă continuată, comise în legătură cu activitatea de reciclare a deșeurilor de ambalaje reglementată de Directiva 94/62/CE/1998 a Parlamentului European și a Consiliului.

„Potrivit Directivei statele membre sunt obligate să ia măsuri pentru a preveni producerea deșeurilor de ambalaje, să stabilească sisteme de returnare, colectare și recuperare a deșeurilor și să elaboreze sisteme de informații (baze de date) privind ambalajele și deșeurile de ambalaje care să permită monitorizarea punerii în aplicare a obiectivelor acesteia.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada 2012-2014, reprezentanții operatorilor licențiați și reprezentanții unor societăți cu care acești operatori licențiați ar fi încheiat contracte de prestări servicii, ar fi evidențiat în actele contabile și în alte documente legale operațiuni fictive, care ar fi denaturat realitatea îndeplinirii acestor obligații.

Înregistrarea și declararea acestor operațiuni ar fi facilitat operatorilor licențiați obținerea vizei anuale necesare funcționării acestora și ar fi condus la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale.

De asemenea, s-a stabilit că ar fi fost evidențiate operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje, pentru care obligațiile fiscale sunt de peste 54.000.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top