nello construct

S-a dat startul ultimelor activități de testare publică gratuită pentru cancerul de col uterin, la Cluj Arena

Programele de screening pentru cancerul de col uterin și cel de sân, derulate de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, continuă să prezinte un interes crescut în rândul doamnelor.

În acest context, în zilele de miercuri și joi, 8 și 9 noiembrie a.c., la Cluj Arena, specialiștii unității sanitare clujene efectuează în mod gratuit, cu ajutorul a două unități mobile, teste Babeș Papanicolaou/HPV, respectiv mamografii.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne bucurăm să constatăm că eforturile depuse în vederea conștientizării și informării doamnelor cu privire la importanța testării dau rezultate. Revenim cu îndemnul de a profita de oportunitate, mai ales că în această perioadă, la stadionul clujean, are loc ultima serie de activități publice pentru cancerul de col uterin.”

În ceea ce privește testarea pentru prevenirea și depistarea cancerului de col uterin, aceasta se derulează în intervalul orar 10.00-18.00 și se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani.

Mamografiile gratuite se realizează între orele 08.00-18.00, fiind vizate doamnele cu vârsta între 50 și 69 de ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: