m install
petlinii
nello construct

S-a dat startul oficial Zilelor Turzii ediția 2016 (VIDEO/FOTO)

floris

În această dimineață la ora 10 în sala mare a primăriei a avut loc inaugurarea oficială a Zilelor Municipiului Turda, ediția a XVI a.

La eveniment în calitate de gazde au participat primarul Matei Cristian, viceprimarul Lucian Nemeș, invitații de onoare fiind ÎPS Andrei Arhiespiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, senatorul Alexandru Cordoș, deputatul Mircea Irimie, consilierul județean Remus Lăpușan, fostul primar-Tudor Ștefănie, primarii localităților învecinate, consilieri locali, șefi de instituții locale și județene.

În cadrul evenimentului a fost prezentat un film menit să ilustreze dezvoltarea şi importanţa oraşului Turda, începând din anul 1075, când a fost atestat documentar pentru prima dată şi până în prezent.

Ediția din acest an a Zilelor Municipiului Turda are ca temă: ”Turda – trăiește, simte, iubește – TUrda ești TU!”. Această sărbătoare celebrează orașul și comunitatea iar evenimentul va reuni timp de trei zile activităţi culturale, sportive, culinare, istorice sau educaţionale.

Primarul Matei Cristian a vorbit cu această ocazie despre proiectele de viitor care vor fi implementate pe durata mandatului său, de la atragerea de investitori la proiecte de anvergură dezvoltate de fonduri europene, până la punerea în valoarea a tuturor obiectivelor turistice din zonă și la facilitarea unor noi  legături de înfrăţire cu alte 10 localităţi din ţări europene, printre care se numără Toledo şi Valdemoro din Spania, dar şi oraşe din Franţa.

Matei a menționat și proiectele depuse în vedere obţinerii fondurilor europene.

„Până la sfârșitul anului 2016 Primăria Municipiului Turda va depune mai multe proiecte pentru accesarea de fonduri europene, a căror valoare va depăși 15 de milioane de euro, bani nerambursabili pentru dezvoltarea orașului nostru.,,….Este foarte important de menționat că acesta este primul pas concret al municipalității în vederea accesării finanțărilor disponibile în perioada 2014-2020, un pas esențial ce reprezintă trecerea de la stadiul declarativ și de prezentare, extins nejustificat pe o foarte lungă perioadă de timp, la stadiul concret de realizare și depunere a proiectelor. Turda se va dezvolta prin atragerea de investiții și investitori, cu ajutorul fondurilor europene și a finanțărilor guvernamentale sau de la bugetul județean, parteneriate public-private, finanțări obținute din toate sursele posibile. Aceste proiecte pot fi susținute și cu finanţări din alte surse, orice oportunitate de finanțare va contribui esențial la implementarea cu succes a acestora…Este vorba despre proiecte precum: Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră și utilități din corpul drumului în Băile Turda; Amenajarea durabilă, ca zonă ecourbană, a Băilor Turda; Restaurarea, punerea în valoare şi introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii a V a Macedonica, Potaissa-Turda (CASTRUM); Reabilitare prudentă a locuințelor colective din zona centrală, istorică, a municipiului Turda; Reabilitarea clădirii fostei Judecătorii Turda” explică primarul Matei Cristian.

“În aceste 2 luni am vrut să mă conving dacă se poate. Vă spun că se poate”, a mai declarat Matei cu referire la modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii oraşului.

TurdaNews a transmis LIVE VIDEO (pe pagina proprie de Facebook) festivitatea de deschidere a Zilelor Municipiului Turda 2016. Vezi mai jos înregistrarea, dar și o galerie foto de la eveniment:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda