S-a dat sentința în cazul femeilor ucise pe trecerea pentru pietoni, la Mihai Viteazu, în 2020! Șoferul a scăpat cu… SUSPENDARE!

nello construct

Două femei au fost lovite pe o trecere pentru pietoni din Mihai Viteazu, în dimineața zilei de 25 februarie 2020, în timp ce se întorceau de la muncă. Surori și mame, în același timp. Una de 45 de ani, iar cealaltă de 49 de ani. Șoferul era un tânăr de 28 de ani (la vremea respectivă), din Mihai Viteazu.

Citește și: Doi pietoni accidentați la Mihai Viteazu, se fac manevre de resuscitare! (UPDATE 2)

La începutul lunii noiembrie 2022, TurdaNews a scris despre faptul că la aproape 3 ani de la producerea accidentului, dosarul încă nu ajunsese în instanță. În mod ciudat…

În 21 septembrie 2021, s-a deschis un proces la Judecătoria Turda, în care se contesta ”durata procesului”, respectiv durata cercetărilor în Dosarul 536/P/2020, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

În 27 octombrie 2021, Judecătoria Turda a admis contestația și a fixat un termen maxim de 9 luni. Care… nu a fost respectat!

Citește și: De aproape 3 ani, cu două femei ucise pe trecerea pentru pietoni, Parchetul Turda tot ”freacă” dosarul…

După dezvăluirile TurdaNews privind tărăgănarea cercetărilor din acest dosar, în 9 decembrie 2022 s-a înregistrat la Judecătoria Turda dosarul penal în care Felea Daniel Cătălin este inculpat, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Citește și: În sfârșit! După dezvăluirile TurdaNews, dosarul a fost trimis instanței, pentru accidentul mortal de acum aproape 3 ani!

Ei, bine, azi a venit și sentința în acest dosar! Iar decizia instanței, pentru ucidere din culpă a două femei, care traversau regulamentar strada pe la trecerea pentru pietoni, a fost: CU SUSPENDARE! Da, ați citit bine: CU SUSPENDARE!

”Numele meu este Nistor Maria, sunt fiica decedatei Nistor Adriana Maria (una dintre femeile omorâte în 2020 pe trecerea de pietoni din comuna Mihai Viteazul). Azi am primit sentința în dosarul nostru și mă întrebam oare la Turda se mai face dreptate nevinovaților sau dreptatea aparține mereu celor vinovați?

Această sentință este penibilă (3 ani și ceva cu suspendare după ce o omorât 2 MAME), familia noastră a suferit și suferă încă foarte mult după decesul mamei noastre, noi nu mai avem de atunci nici sărbători, nici zile de naștere, nimic, pentru că nimic nu mai e așa cum era când trăia ea.

Oare pentru ce plătim judecători și alții prin Judecătoria Turda? Să îi facă scăpați pe ucigașii „din culpă”? Cum îi posibil să ia 3 ani și ceva cu suspendare, când o omorât 2 MAME NEVINOVATE, care se întoarceau de la muncă? Legi în țara asta care să pedepsească infractorii nu avem? Judecători competenți nu angajează Judecătoria Turda?

Poate îmi puteți da dumneavoastră, din experiența pe care o aveți, câteva răspunsuri la aceste întrebări, pentru că eu nu văd cum îi posibil să umbli liniștit pe stradă, după ce ai omorât 2 oameni și ai făcut praf alți câțiva?!”, întreabă fiica celei care a fost ucisă pe trecerea pentru pietoni.

Îi poate răspunde cineva?! Poate Ministrul Justiției, ca să dea o ”greutate” răspunsului?! Sau poate magistrații, care nu pot fi trași la răspundere sau întrebați cum au putut da o asemenea decizie, pentru că atentezi la ”independența” lor, însă care beneficiază de pensii ”speciale”, pe care nimeni nu le poate contesta?!

Decizia instanței: ”În baza art. 396 al.2 şi 10 cod procedură penală condamnă pe inculpatul F D C , la pedeapsa de: – 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art.192 al.2 şi 3 cod penal. În baza art.91 cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.”

Pe de altă parte, compania de asigurări a fost obligată să le plătească urmașilor suma de 75.000 de euro, pentru cele două vieți. Iar șoferul vinovat de ucidere din culpă va face 70 de zile de muncă în folosul comunității.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

5 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: