nello construct

S-a copt zmeura în grădinile turdenilor. Care este prețul pe piață?

Zmeura, un fruct de sezon extrem de gustos, aromat și plin de vitamine, s-a copt în grădinile turdenilor.

Deja pe piață au apărut comercianții locali care vând zmeura la pahar, caselor, kg. în funcție de ce cantitate dorește cumpărătorul să achiziționeze.

În Piața Centrală Turda zmeura se vindea astăzi cu 10 lei/ pahar, care nu are jumătate de kilogram. La caserole mai mici costa 6 lei, iar 1 kg. de fruct costă 30 de lei. E mult e puțin nu știm. Producătorii locali spun că au fost afectați de ploile din ultima perioadă căzute în exces iar zmeura putrezește dacă nu e culeasă la timp. Să nu mai vorbim de grindină, care distruge toată recolta atunci când cade în cantități mari.

Zmeura nu are doar un gust delicios și gustos, ci are și o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră, fiind o sursă bogată de vitamine, minerale și nutrienți

Consumul de fructe și legume este asociat cu reducerea riscului de îmbolnăvire. O serie de studii sugerează că mărirea consumului de fructe precum zmeura scade riscul de obezitate dar și de diabet.

Zmeura are un conținut scăzut de calorii, dar este bogată în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Acestea pot proteja împotriva diabetului, cancerului, obezității, artritei și a altor afecțiuni și pot avea efecte anti-îmbătrânire. În plus, zmeura se adaugă ușor în dietă și este un adaos gustos la micul dejun, prânz sau desert. Pentru cel mai proaspăt gust, cumpără-le când sunt în sezon și mâncă-le rapid după cumpărare. Zmeura congelată reprezintă, de asemenea, o opțiune sănătoasă în orice perioadă a anului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: