Rute ocolitoare pentru drumurile blocate de viiturile provocate de Râul Arieș

Drum-blocat-CNAIR

CNAIR a anunțat sâmbătă rutele ocolitoare pentru evitarea zonei afectate de viituri în Apuseni

„Pe DN74A – În continuare sunt agrenate aluviuni de pe versant.

După ce s-a acționat toată noaptea și s-a reușit eliberarea carosabilului și reluarea circulației la această oră a fost nevoie ca restricția să se instituie din nou din cauza aluviunilor aduse pe carosabil de viituri.

Echipele SDN Alba intervin permanent cu utilaje de mare capacitate pentru eliberarea carosabilului.

Sectorul de drum între Abrud și Câmpeni este închis circulației publice”, a anunțat CNAIR.

Amintim că Drumul Naţional 74A a fost blocat vineri seara, 16 iulie, la ieşirea din oraşul Abrud, din cauza aluviunilor aduse pe carosabil, în urma precipitaţiilor abundente.

Ca urmare a fenomenelor meteo periculoase, în nord-vestul judeţului Alba, preponderent zona Abrud, s-au format torenţi şi viituri. Mai multe gospodării au fost inundate.

Clujenii de la CERT Transilvania s-au mobilizat și au dus ajutoare sinistraților

Aceștia au pornit spre Ocoliș cu mașinile încărcate cu alimente de strictă necesitate: sute de litri de apă, sute de pâini, conserve de carne, biscuiți, ulei, mălai și paste.

Se spune că nimeni nu rezistă în fața furiei naturii, dar noi la CERT Transilvania transformăm acel “împreună suntem mai puternici” în realitate. Pentru că știm, că o mână de ajutor oferită semenilor în cele mai grele momente redă speranța în umanitate și în noi începuturi. Pentru că CERT Transilvania – Detașamentul de Intervenție la Dezastre”, au transmis voluntarii pe contul de Facebook.
Foto: Ziarul Unirea

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top