Românii primesc compensații și pentru facturile de energie electrică

ceas-electric

Anunțul a fost făcut miercuri, 15 septembrie 2021, de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a precizat că, în cadrul întâlnirii, a fost discutat în primă lectură proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru compensarea facturilor românilor la electricitate şi gaze.

De ajutorul pentru plata energiei electrice vor beneficia clienții cu un consum mediu între 30 – 200 KWh/lună, care nu fac parte din categoria consumatorului vulnerabil.

 

Sunt excluși din această schemă clienții cu un consum lunar de până la 30 KWh, pentru că unele dintre acestea sunt case nelocuite sau locuite temporar.

De asemenea, nu va fi cuprins în această schemă nici consumatorul vulnerabil. Guvernanții spun că există reglementarea în cazul său prin lege.

„Cum va funcționa întregul mecanism? La sfârșitul fiecărei luni, furnizorii vor emite factura, vor trece acest discount diferențiat, vor întocmi niște boderouri pe care le vor prezenta la ANAF, în declarațiile de taxe și impozite, și se vor scădea de la taxe și impozite.

Nu vrem ca românii să fie puși pe drum să demonstreze că au un consum mediu”, a spus Virgil Popescu.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top