nello construct

Români, vi se pregătește ceva! Amenzi de circulație majorate!

Poliția Română a solicitat majorarea punctului de amendă, de la 145 de lei cât este în prezent, la 165 de lei, de la 1 ianuarie 2024, ceea ce înseamnă majorarea cuantumului tuturor amenzilor.

„Din punct de vedere al circulației rutiere, propunem recalcularea punctului de amendă la valoarea de astăzi a salariului minim brut pe economie, ceea ce înseamnă, spre exemplu, o creștere a acestuia de la 145 de lei la 165 de lei, în contextul noului salariu minim aplicat de la începutul anului 2024”, a declarat Bogdan Despescu, Chestor general de poliție, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc azi.

Punctul de amendă nu a mai crescut din anul 2017, când salarul minim pe economie era 1.450 de lei. Conform legii, punctul de amendă ar trebui să fie 10% din salariul minim, însă în fiecare an s-au dat derogări de la aplicarea acestor majorări, în funcție de creșterea salariului minim.

Dacă s-ar aplica măsura, exact cum e prevăzută în legislație, punctul de amendă ar trebui să fie 300 de lei în acest an și 330 de lei din anul 2024. Ceea ce ar fi însemnat o dublare a amenzilor primite.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: