VIDEO/FOTO – Romair Consulting și Compania de Apă Arieș, împreună pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă

Astăzi la sediul Companiei de Apă Arieș a avut loc o conferință de presă, subiectul central al discuției fiind semnarea contractului cu câștigătorul licitației pentru "Asistență Tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020" .

Prezenți la eveniment au fost: directorul general al Companiei de Apă Arieș – Cristian Matei, președintele Romair Consulting -Gheorghe Boeru și Bogdan Bobic – manager de proiect.

În urma licitației la care s-au înscris zece firme a câștigat Romair Consulting, reprezentantă de președintele companiei, Gheorghe Boeru.

Romair Consulting este o companie cu capital integral românesc, înființată în anul 1997 pentru a oferi servicii de consultanță în afaceri și management, proiectare și inginerie.

„Principalul obiectiv al Romair Consulting este satisfacția clienților, astfel încât să fie recunoscut drept cel mai bun furnizor autohton de soluții tehnice și financiare în domeniu” transmite președintele societății Gheorghe Boeru.

În urma evaluărilor, Romair a obținut cel mai mare punctaj, 88,4 puncte, demn de menționat este faptul că firmele participante la licitație, declarate ca necâștigătoare nu au depus contestații, astfel că pașii făcuți în cadrul proiectului se pot derula mai repede.

Directorul general al Companiei de Apă Arieș, Cristian Matei, a trecut în revistă etapele făcute până acum în cadrul pasului II al proiectului european, a vorbit despre dificultățile întâmpinate dar și despre munca asiduă depusă de echipa de implementare.

„Pentru Compania de Apă Arieș este un moment important care ne asigură că vom intra în etapa de execuție, apoi etapa de finanțare a lucrărilor, a studiilor de fezabilitate, masterplanul etc. Îl felicit pe domnul Boeru pentru succesul avut, vreau să spun că și-a adjudecat licitația la prețul de 6,9 milioane de lei, cu un punctaj de 88,44 puncte din cele zece firme. Vreau să-l felicit și pe Bogdan Bobic că a dus la bun sfârșit o muncă imensă a comisiei de evaluare și adjudecare, reușind acest lucru fără să abiă vreo contestație” conchide Matei.

Reamintim că pe 28 august a fost emis de către Ministerul Mediului și Schimbărilor climatice  „Ordinul de finanțare aferent  proiectului de "Asistență Tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020". 

Cu acești bani nerambursabili, CAA își poate continua proiectele privind dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare în regiunea Turda-Câmpia Turzii.

Directorul general al CAA, a mai adăugat cu această ocazie că în cazul pasului I al proiectului european lucrările sunt finalizate în proporție de 99,90%  și că nu există riscul ca proiectul să nu fie finalizat până în 2015.

„Compania de Apă este singurul operator din România care practic a finalizat Programul Operațional Sectorial neexistând riscul neîncadrării în termenul de 31.12.2015, dată până la care a fost amânat pasul I…spun asta cu atât mai mult cu cât ieri s-a finalizat recepția la contractul SCADA. Mai erau două pachete, cel cu SCADA și debimetria, dar și stația de epurare de la Câmpia Turzii care încă nu e definitivată. Până la 15 septembrie vom lansa pe SEAP și achiziția pentru construirea unui nou sediu al CAA, respectiv renovarea clădirilor companiei. Este o chestiune impusă de Comunitatea Europeană pe pasul I și noi trebuie să o realizăm” mai explică Matei Cristian.

Discuțiile au continuat cu primirea de noi membrii în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Apa Văii Arieșului, este vorba despre comunele Aiton și Tureni; ordonanța Guvernului Ponta prin intermediul căreia se accelerează achizițiile publice; evitarea unor greșeli care au fost făcute în prima parte a proiectului european și implicit a unor corecții financiare care ar urma în cazul în care nu sunt respectate condițiile contractuale.

 

Comentarii

ULTIMELE articole: