m install
nello construct

Rezultate alegeri parlamentare, pe judeţ şi în zona noastră

floris

PD-L a câştigat alegerile în judeţ, conform rezultatelor comunicat de Biroul Electoral Judeţean. La Senat, PD-L a obţinut 41,7%, urmat de PSD – cu 18,54%, UDMR – 16,08%, PNL – 15,57% şi PRM – 5,63%. La Camera Deputaţilor, PD-L a adunat 39,81% din voturi, PSD – 19,16%, UDMR – 16,39%, PNL – 14,95% şi PRM – 4,43%.

Trei candidaţi, toţi de la PD-L, au obţinut mandatul de parlamentar fără a mai aştepta redistribuirea voturilor, deoarece au obţinut peste 50% din voturile exprimate în colegiile lor. Este vorba de Mihail Hărdău (Senat, 50,23%), Daniel Buda (Camera Deputaţilor, 51,27%) şi Adrian Gurzău (Camera Deputaţilor, 50,23%).

Conform rezultatelor parţiale, în Colegiul 7 – Camera Deputaţilor (Câmpia Turzii), Cristian Haiduc (PD-L) a ieşit învingător cu 32,25%, pe locul secund fiind Vasile Soporan (PSD) cu 27,2%. Totuşi, cele mai mari şanse de a ajunge în Parlament le are Vasile Soporan, după aplicarea regulilor noului sistem de vot, pentru că are al doilea scor pe judeţ, de la PSD, iar PSD-ul are şanse la 2 deputaţi.

În Colegiul 8 – Camera Deputaţilor (Turda), Vasile Miclăuş a obţinut 40,07% din voturi şi are şanse de a intra în Parlament în situaţia în care PD-L ar câştiga, în urma redistribuirii, 5 mandate de deputat la nivelşul judeţului.

Bătălia pentru Colegiul 3 – Senat (Câmpia Turzii, Gherla, Dej) a fost cea mai aprig disputată. Colegiul a fost câştigat de Gheorghe Benea (PD-L) cu 29,18% din voturi, el fiind urmat de Marius Nicoară (PNL) – 25,77% din voturi şi Vasile Puşcaş (PSD) cu 25,37% din voturi. Teoretic, cum Gheorghe Benea nu are şanse de a fi parlamentar (număr mic de voturi, în comparaţie cu alţi colegi), cele mai mari şanse le au Marius Nicoară (în cazul în care PNL va obţine un mandat de senator la nivelul judeţului, dar e greu de crezut) şi Vasile Puşcaş (care ar putea ajunge în Parlament de pe locul 3!).

Pentru Colegiul 4 – Senat (Turda, zona montană, Huedin), învingător a fost Tudor Ştefănie (PD-L) cu 43,47% din voturi, urmat de Gheorghe Funar (PRM) şi Alexandru Cordoş (PSD). Chiar dacă a câştigat, Tudor Ştefănie nu are şanse de a ajunge în Parlament, deoarece se pare că are mai puţine voturi decât colegul său de partid, clujeanul Şerban Rădulescu, care este creditat cu prima şansă pentru obţinerea celuilalt mandat de senator din partea PD-L.

Conform magistratului Radu Duşa, preşedintele BEJ Cluj, redistribuirea celorlalte mandate ar putea avea loc în cursul zilei de joi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: