Rezultat fantastic pentru șahul juvenil turdean! Șah Club Potaissa Turda e campioană la șah!

sah club potaissa turda

Șah Club Potaissa Turda a scris o filă importantă în cartea sportului turdean, după ce a reușit să cîștige titlul național, la șah pe echipe, la categoria 8 ani fetițe, la capătul unui turneu final care a avut loc la Iași, în perioada 12-20 iulie 2021 (mai sunt de disputat competițiile de șah rapid și blitz, unde turdencele ar putea aduce noi lauri).

Șah Club Potaissa nu era printre favoritele la câștigarea unei competiții de acest gen. Cel puțin, pe hârtie. Pentru că a concurat cu cluburi care au în spate o arie de selecție mult mai mare, cu o finanțare net superioară și cu mulți oameni, fie că este vorba despre antrenori, psihologi sau nutriționiști.

Fetele noastre, susținute de părinți și antrenate de Marin Fântână, au refuzat cu cutezanță ”calculele hârtiei”, iar la finele ultimei runde au bifat victorii în TOATE meciurile disputate, devenind astfel noua echipă campioană a României, la categoria 8 ani!

”Am câștigat toate meciurile! Dar toate, incredibil! Am dat toate pronosticurile peste cap! Fetele au fost magnifice! M-au lăsat, pur și simplu, fără cuvinte! Am plâns de bucurie! Nu mi s-a întâmplat asta de mult. I-am terminat pe adversari, cu pregătire, cu seriozitate și cu perseverență! E incredibil ce se întâmplă! Un municipiu ca Turda să dai de pământ cu forțele României, Iașiul și Bucureștiul, unde s-au investit o groază de bani și au o armată de oameni în spate. Și eu, singur cu părinții!”, ne-a declarat Marin Fântână, antrenorul micuțelor campioane.

Echipa a fost formată din CRISTUREAN ANDREEA, NANU ALEXANDRA și CRISTUREAN NOIELIA.

Chiar dacă a realizată la nivelul copiilor, performanța este una notabilă și merită să fie recompensată măcar cu o festivitate locală de apreciere a acestui titlu național la șah.

Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top