Reset România! Reset presa română?

foto_112015_reset-romania

Tragedia de la clubul Colectiv a adus în discuţia publică necesitatea de schimbare a României. Pancartele pe care scria „Reset România” transmit un mesaj către întreaga societate. Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) crede că schimbarea României nu poate avea loc fără schimbarea presei din România.

Fenomenul cel mai periculos în jurnalismul românesc este decredibilizarea: presa este percepută ca fiind aservită, deprofesionalizată, discreditată de excesul de minciună și senzaționalism, plină de jurnaliști certați cu gramatica și cu deontologia.

APPC iniţiază o dezbatere care are ca temă găsirea de soluţii concrete pentru recredibilizarea presei. Dezbaterea îi va avea ca invitaţi pe Cristina Lupu, reprezentanta Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), care va prezenta analiza stării presei pe care ONG-ul a realizat-o, Viorel Nistor (cadru didactic la Facultatea de Jurnalism din cadrul FSPAC), Sînziana Jurău (avocată specializată în probleme de presă), Adrian Dohotaru (activist , reprezentant al societăţii civile, grupul SOS), Romeo Couți (directorul TVR Cluj), Remus Florescu (preşedintele APPC). Moderatorul discuției e jurnalistul Ciprian Aron (Look TV).

Evenimentul are loc pe 26 NOIEMBRIE ora 18 la „Sala Mușlea” a Bibliotecii Centrale Universitare.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top