Reclamaţii pentru staţia de asfaltare de la Turda

foto_102013_statie-asfaltare

Staţia de asfaltare a SC DOMENIUL PUBLIC TURDA SA, de pe str. Mihai Viteazu produce în timpul funcţionării nori groşi de fum negru, urât mirositor şi are un zgomot deranjant pentru locuitorii din zonă. Asta sesizează pe site-ul primăriei Turda cei care se arată nemulţumiţi de utilajul respectiv.

"Conf. art.7 alin.3 litera b). din OUG195/2005 privind protecţia mediului, aprobată cu modificări de Legea 265/2006 art.7 vă rog să luaţi măsurile legale pentru oprirea poluării din zonă şi mutarea staţiei în afara localităţii, Turda fiind singura localitate care permite funcţionarea ei în zone locuite" se arată în textul sesizării.

Reclamaţii au apărut şi în vara anului trecut, atunci reprezentanţii Gărzii de Mediu au fost prezenţi la Turda pentru a purta discuţii cu conducerea SC Domeniul Public Turda SA, privind sesizările cetăţenilor referitoare la staţia de asfaltare aparţinând societăţii menţionate.

În iunie 2012, fostul director al societăţii, Ioan Chiş, spunea că Garda de Mediu a efectuat un control şi că staţia este autorizată pentru funcţionare. Pe de altă parte, la cea vreme, fostul director preciza că o staţie nu poate fi închisă, ci doar după aplicarea unui program de conformare, care nu ar fi respectat, abia apoi luându-se decizia cea mai gravă, respectiv închiderea staţiei de asfaltare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top