Reclamaţia unui angajat de la Billa: „Noi lucrăm de Paşte!”

Un angajat de la Billa ne-a reclamat faptul că vor fi chemaţi la lucru inclusiv cu ocazia sărbătorilor pascale, atât în prima zi de Paşte, cât şi în a doua zi! De altfel, acest lucru e uşor verificabil chiar pe site-ul billa.ro.

Conform programului afişat pe site şi promovat prin intermediul pliantelor, magazinul Billa va fi deschis duminică 24 aprilie (prima zi de Paşte), între orele 10.00-18.00, iar luni 25 aprilie (a doua zi de Paşte), între orele 08.00-21.00. Asta după ce în zilele de joi şi vineri, înaintea Paştelui, se lucrează până la ora 24.00!

„La Billa se lucrează şi în prima şi în a adoua zi de Paşte, încălcându-se astfel Codul Muncii. Dar pe ei nu-i interesează că încalcă legea! Oricum sunt cunoscuţi pentru modul mizerabil în care îşi tratează angajaţii”, ne-a precizat persoana care a făcut sesizarea.

ITM Cluj a dat în vara anului trecut nu mai puţin de 32 de amenzi, în valoare totală de 160.000 lei, unor agenţi economici care desfăşurau activitate a doua zi de Rusalii, zi liberă stabilită prin lege (cum e şi cazul Paştelui). Majoritatea erau agenţi economici care aveau ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul şi prestările de servicii.

Comentarii

ULTIMELE articole: