nello construct

Reapare Euthyrox în farmacii însă prețul medicamentului se dublează

Euthyrox 1

Aproximativ 500 de mii de români suferă de afecțiuni tiroidiene. În toată această perioadă au avut de suferit de pe urma faptului că medicamentul Euthyrox a dispărut din farmacii.

Explicația este destul de simplă: Prețul medicamentului era extrem de scăzut, iar pentru producători nu era rentabil să-l scoată pe piață.

Acum însă, un Ordin al Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, prevede aprobarea prețului pentru importul unei cantități de 400.000 de cutii de Euthyrox, medicament greu de găsit în farmacii, în ultimele 9 luni. 

Experții din domeniu consultați de HotNews.ro pe perioada crizei au explicat că prețul mic aprobat până acum de autorități – cel mai mic din UE – a făcut ca medicamentul să nu mai fie rentabil pentru producători și distribuitori pe piața din România, problemă care a dus la declanșarea crizei.

Ministerul Sănătății a aprobat, printr-un Ordin publicat în Monitorul Oficial, prețul pentru importul unei cantități suplimentare de 400.000 cutii de Euthyrox 75 mcg și 125 mcg. Preturile vor fi 21,39 lei/cutia cu 100 comprimate Euthyrox 75 mcg și 27,32 lei/cutia cu 100 comprimate Euthyrox 125 mcg.

Anterior, prețul aprobat prin lege pentru o cutie de Euthyrox nu depășea 10 lei, ceea ce făcea ca medicamentul să fie neprofitabil pe piața din România pentru producători și distribuitori mai titrează sursa citată.

Reprezentanții Ministerului Sănătății le cer pacienţilor să nu îşi facă stocuri de medicamente, iar specialiştii Agenţiei Naţionale a Medicamentului atrag atenţia că o cutie de Euthyrox ajunge pentru 100 de zile!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: