m install
petlinii
nello construct

READC Turda anunță încheierea unei campanii de succes, în privința câinilor cu stăpân

zamblau eugen
floris

Asociația Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie Turda (R.E.A.D.C.), în colaborare cu Asociația Tasso e.V. Germania, și în parteneriat cu Primăria comunei Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, au deosebita plăcere de a vă anunța încheierea campaniei de microcipare, identificare, înregistrare, vaccinare antirabică, deparazitare internă și externă a câinilor cu stăpân de pe raza comunei Sfântu Gheorghe, ca SINGURA LOCALITATE din Delta Dunării, județul Tulcea, cu întreaga populație canină înregistrată și tratată.

La dorința multor proprietari, s-a montat plachetă optică de recuperare, care nu este absolut necesară în această localitate înconjurată de ape și aflată  la 70 de km de orașul  capitală de județ, Tulcea.

Acțiunea a fost gratuită pentru cetățeni, aceștia economisind sume importante de bani. Costurile campaniei au fost suportate de către R.E.A.D.C. Turda și Asociația – Tasso e.V. Germania, aceasta din urmă fiind cel mai mare registru de monitorizare gratuită a animalelor de companie din Comunitatea Europeană.

Campania s-a desfășurat în perioada 26 – 29 octombrie 2015. Proprietarii de câini au fost informați în prealabil de sosirea medicilor veterinari, a angajaților și colaboratorilor R.E.A.D.C. Echipa noastră s-a deplasat din locuință în locuință, efectuând astfel un inventar complet al tuturor proprietarilor de animale de companie din comună. În această scurtă perioadă s-au microcipat 90% din câinii cu stăpân din comună.

Proprietarii care nu au fost găsiți acasă vor primi aceste servicii în următoarele săptămâni.

Am întâmpinat multe dificultăți și am dus o muncă grea de convingere în a le explica cetățenilor rolul și importanța campaniei pentru siguranța cetățenilor și sănătatea publică.

Întreaga acțiune a fost plătită și executată de membrii R.E.A.D.C. Turda  și Tasso e.V. Germania, care au fost activi prin prezența și implicarea directă în teritoriu a coordonatorului de proiecte Marin Bleidner.

Acest model de funcționare s-a aplicat cu succes, timp de trei ani, în Câmpia Turzii, județul Cluj, care a devenit astfel prima localitate din România în care toți câinii cu stăpân au primit aceste servicii și, in consecință, rata abandonului animalelor s-a redus la 0 (zero) și nu s-a mai înregistrat nici o mușcătură de câine.

Având în vedere faptul că numărul șacalilor și vulpilor din jurul localității Sf. Gheorghe – Tulcea este în continuă creștere, iar aceștia pot fi purtători de rabie, vaccinarea câinilor este deosebit de importantă în această localitate izolată, înconjurată de aria  Rezervației Biosferei Delta Dunării.

De altfel, campania vine în sprijinul turiștilor și al localnicilor din comună, deoarece câinii cu stăpân nu au mai fost vaccinați de mai mulți ani, iar riscul de infecție cu virusul rabic (turbare) este foarte ridicat, constituind un mare pericol pentru sănătatea publică și siguranța cetățenilor.

Acţiunea R.E.A.D.C., în colaborare cu Tasso e.V. Germania și Primăria Sfântu Gheorghe Tulcea a preîntâmpinat obligaţiile stabilite prin legea care impune microciparea animalelor şi sterilizarea câinilor care nu sunt de rasă, în caz contrar fiind pasibile amenzi usturătoare (5.000 lei). Ținând cont de starea materială precară a marii majorități a deținătorilor de câini, aceștia nu își permit costurile ridicate ale acestei acțiuni, iar rezultatul va fi abandonul masiv. În urma acestei obligaţii, prin campania R.E.A.D.C., locuitorii comunei Sfîntu Gheorghe din Tulcea au beneficiat de aceste servicii GRATUIT.

Sterilizarea gratuită va fi următoarea etapă a proiectului nostru care se va desfășura anual, bineînțeles dupa renovarea punctului veterinar, care din păcate a fost afectat de incendiu acum câțiva ani buni.

Mulțumim în mod deosebit domnului primar Valentin Sidorencu pentru exemplul de responsabilitate civică cu care a sprijinit acest proiect, și sperăm că va fi un exemplu și pentru alți primari conștienți de obligativitățile impuse de funcție față de siguranța animalelor și sănătatea publică a comunității celor care i-au votat.

Cea mai frumoasă surpriză am trait-o în momentul prezentării Abecedarului Educativ al Animalelor  de către reprezentanta R.E.A.D.C., elevilor școlii generale din comună, moment în care entuziasmul copiilor și dragostea pentru animale s-a reflectat prin participarea activă, spontană, la discuțiile privind protecția lor și sănătatea animalelor, lucru care a trezit zâmbete pe fețele profesoarelor aflate în sală, cărora le mulțumim mult.

Plăcerea acestui moment trăit în mijlocul elevilor ne obligă să contribuim la sprijinirea directă a educației lor și distribuirea gratuită anuală a acestui Abecedar Educativ tuturor elevilor din comună, după principiul: – Protejare prin Educare!

Echipa R.E.A.D.C.- Turda                                                          TASSO e.V –Germania

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: